NK -15 Tilburg: 4 medailles judoka’s gemeente Berg en Dal

GEMEENTE BERG EN DAL – Judoka’s uit Groesbeek en Berg en Dal hebben zaterdag een geweldige prestatie geleverd door in totaal vier medailles te winnen.

2x zilver, 2x brons

Renske Wekking (-44kg, Berg en Dal), Jennifer Kolvenbach (-40kg, Groesbeek), Kim Wijers (-48kg, Groesbeek) en Mirthe van Kerkhof (-36kg, Groesbeek) wonnen respectievelijk zilver, zilver, brons en nogmaals brons.

De wedstrijden

Wekking en de 12-jarige Kolvenbach wisten na enkele winstpartijen heel knap de finale te halen. Beiden gingen hierin onderuit, maar bleven met een dikke zilveren plak achter. De andere twee judoka’s verloren beiden na Golden Score tamelijk zuur hun halve finale. Herstel was er echter in de strijd om het brons, want zowel Kim als Mirthe wisten deze strijd te winnen. Voor Mirthe (12) is het de tweede opeenvolgende medaille op een NK.

Districtskampioenschappen

Kwalificatie voor dit toernooi moest worden afgedwongen via het districtskampioenschap. Nog twee anderen uit de gemeente deden mee, maar Robin Kuijpers en Marco van Doorn werden al eerder in het toernooi uitgeschakeld.

Topniveau

Het is niet bekend of het ooit eerder is voorgekomen dat vier judoka’s uit één gemeente medailles wisten te behalen op een NK -15, het absolute topniveau voor judoka’s op deze leeftijd. Wat in ieder geval wel zeker is, is dat er de nodige judotalenten in onze gemeente zijn.

Dossier berichtgeving over judoka’s gemeente Berg en Dal.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
trucker

mooi geschreven.voor de preciese uitslag van marco van doorn kan ik melden dat marco 9e is geworden in een poule van 28 jongens.

Toontje

De judo-trein dendert doorrrrrr!

Zou het toch aan de nieuwe judo matten liggen?

wpDiscuz