Achilles ’29 verzuimt gat met FC Dordrecht te verkleinen

GROESBEEK – Achilles ’29 heeft maandagavond niet kunnen profiteren van de nederlaag die degradatieconcurrent FC Dordrecht heeft geleden. De Heikantbewoners verloren zelf in eigen huis van RKC Waalwijk: 2-3.

Het gat met FC Dordrecht blijft daardoor zes punten met nog acht duels te gaan. De degradatieconcurrenten spelen in april nog tegen elkaar.

RKC op voorsprong

In het begin van het duel waren de kansen schaars. Namens Achilles ’29 kreeg Nassim Amaarouk in de 20e minuut een goede kans, maar de aanvaller kon net niet bij de bal komen. De eerste goede mogelijkheid van RKC Waalwijk resulteerde daarentegen gelijk in een treffer. Kenny Anderson schoot na 25 minuten spelen tegen de paal, maar in de rebound maakte hij er alsnog vanuit een moeilijke positie 0-1 van. Tien minuten voor rust kon Achilles ’29-doelman Robbert te Loeke een tweede Waalwijkse doelpunt voorkomen.

Snelle gelijkmaker na rust

Direct na rust zorgde Imran Oulad Omar er met een prachtig schot voor dat de Groesbekers op gelijke hoogte kwamen. Met de (op dat moment) 2-0 stand op het bord in Almere (daar speelt concurrent FC Dordrecht een uitwedstrijd) was deze wedstrijd voor Achilles ’29 dé uitgelezen mogelijkheid om het gat met FC Dordrecht te gaan verkleinen. Daar hadden de witzwarten nog 40 minuten de tijd voor.

Weer op achterstand

Het lukte Achilles ’29 echter niet om de leiding in de wedstrijd te nemen. Het was juist RKC Waalwijk dat er na 65 minuten via Pieter Langedijk 1-2 van maakte. Achilles ’29-speler Emir Smajic had vier minuten later de pech dat een lat een doelpunt voorkwam. Duidelijk was wel dat er een spannende slotfase aan zat te komen op De Heikant in Groesbeek.

Laatste 20 minuten

In de laatste fase van dit duel waren er voornamelijk wissels te noteren, grote kansen waren er aanvankelijk nauwelijks dus dat viel wat tegen. Na 82 minuten viel de beslissing in de wedstrijd; Evander Sno tekende in de counter de 1-3 aan. In de blessuretijd werd het nog 2-3 door Smajic, maar dat doelpunt kwam te laat. Een pijnlijke nederlaag voor Achilles ’29, zeker gezien het resultaat in Almere.

Onderzoek KNVB

Overigens spelen er bij Achilles ’29 weer wat nieuwe zaken sinds vorige week. De KNVB is een onderzoek gestart om te kijken of de Groesbeekse club wel reglementair meedoet in de Jupiler League. De KNVB schrok van de uitlatingen van Achilles ’29-zijde.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 maart, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Ocherm

Onnodig verloren, wel eigen schuld en wederom zwakke wissels

Ja, wat moet je er van zeggen. Net niet.
En die supporters van achilles, eerst hoor je ze nooit maar ineens…

fan met grijze haren

Gewoon verloren, doorgaan en punten willen pakken!
Als Smalic meent dat het geiler moet zou ik zeggen tegen Frans geef ze wat Viagra, dan blijft het ‘wonder’ van de Heikant ‘in zicht’.

Hoe zo wonder? Dalijk gaan ze nog op platte wagen door Groesbeek.

Harrie

Zaterdag waren er weer vele van het Heikantlegioen op Zuid te vinden tot in de late uurtjes. Ik heb met een aantal gesproken en allemaal zeggen ze hetzelfde: Achilles voelt op deze manier niet meer als onze club. Er hang geen sfeer meer, in de kantine tref je niemand meer. Op deze manier hebben een paar mensen een ooit zo mooie club kapot gemaakt. Dat is hoe het overgrote merendeel van de Heikant leden het momenteel beleven. En dat is triest, heel erg triest!!

Rode kaart was op zijn plaats geweest .

Voetballiefhebber.

Wat een wijsheid…Grb/harrie/wim…..

Voetbal liefhebber was maar een mening. Of zag jij het anders ??? Maar snap jullie frustratie wel .

Voetballiefhebber.

Wim….rood voor Ach speler had gekund….geel was te weinig. Ook rood voor RKC speler…..en dan niet beide spelers geel geven…makkelijk opgelost door scheids….zo goed Wim?

wpDiscuz