[1E] Germania en Stevo delen de punten

GROESBEEK – In de belangrijke wedstrijd onderin tussen Germania en Stevo heeft de Groesbeekse ploeg zichzelf misschien tekort gedaan, want over een groot deel van de wedstrijd had de ploeg een licht overwicht.

Na 90 minuten stond er een 2-2 eindstand op het scorebord. Door deze uitslag blijft de strijd onderin de eerste klasse ongemeen spannend.

Veel op het middenveld

In de 3e minuut had Nasim Saber Germania al op voorsprong kunnen zetten toen hij na een uitstekende pass vanuit het middenveld alleen voor doelman Kreuwel van Stevo verscheen. Hij treuzelde echter te lang waardoor een Stevo-verdediger er met een sliding nog tussen kon komen en zodoende een doelpunt verhinderde. Dat er veel druk op de wedstrijd lag, uitte zich in veel balverlies aan beide zijden. Het spel speelde zich grotendeels af op het middenveld en er waren veel kleine overtredingen.

Geen doelpunten in de eerste helft

De grootste kans kreeg Melvin de Klijn in de 31e minuut nadat hij door Nasim Saber alleen voor de keeper was gezet. Zijn schot ging echter over waardoor ook deze kans niets opleverde. Twee minuten later verschalkte een Stevo-verdediger bijna zijn eigen doelman nadat hij door Germania-spits Wesley Merkenstein enorm onder druk werd gezet.Vlak voor rust scheeuwde alles wat Germania was om een penalty nadat Melvin de Klijn onderuit werd gehaald binnen de lijnen maar de goed leidende scheidsrechter Nijdeken zag er geen strafschop in. Daardoor de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Kopie

De tweede helft was een kopie van de eerste; veel balverlies en slecht voetbal aan beide kanten. Stevo kwam op voorsprong in de 56e minuut na een scrimmage waarbij de Germania-defensie er niet erg attent uitzag: 0-1. Twee minuten later was het echter alweer gelijk toen een goed genomen corner prima werd ingekopt door Daniel Heideveld waarna Tijn Jellema het laatste tikje gaf.

Achterstand

In de 62 minuut had Jordy de Klijn een uitstekende individuele actie in huis, maar zijn venijnige schot ging net naast. Germania bleef druk zetten maar zoals zo vaak valt het doelpunt dan aan de andere kant. Stevo plaatste in de 68e minuut een prima counter waarbij de gehele Germania achterhoede te kijk werd gezet en de Stevo-spits de teruggelegde bal gemakkelijk kon intikken.

Toch nog een punt

Germania richtte zich echter prima op na deze tegenslag en dat leidde in de 74e minuut tot de verdiende gelijkmaker. Een vrije trap van Nasim Saber werd met het hoofd verlengd door weer Tijn Jellema waardoor het 2-2 werd. Germania drong nog sterk aan en had de overwinning kunnen grijpen als Melvin de Klijn in de 80e minuut niet te hoog had gericht.

Zo bleef het 2-2. Of Germania aan deze uitslag iets heeft, zal later blijken want elke wedstrijd vanaf nu is een finale.

Klik hier voor de stand van zaken in de Eerste Klasse E.

Bron: Germania


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Theo.

Proficiat mannen van Noord met 1 punt. Geen punten deling helaas….kan niet als er 3 zijn te winnen. Volgende keer beter…suc 6 dan.

Jan van germania

Schandalig , Als ze niet snel afscheid nemen van piet de kruif degraderen ze .

wpDiscuz