[1E] Germania doet zichzelf weer tekort

NIJVERDAL – In de uitwedstrijd tegen De Zweef heeft Germania, niet voor het eerst dit seizoen, zichzelf tekort gedaan. In een matige partij voetbal was één counter van de Zweef voldoende om de winst naar zich toe te trekken.

Daarmee komt Germania in een penibele situatie terecht wat betreft degradatie en nacompetitie.

Beste kans Germania

Op het slecht bespeelbare grasveld van De Zweef was het veel middenveldspel dat de eerste helft markeerde. Veel balverlies aan beide kanten en weinig goed voetbal, veel strijd maar weinig uitgespeelde kansen. De beste kans kreeg Germania in de 32e minuut toen Melvin de Klijn oog in oog kwam met de doelman van De Zweef, maar hij er niet slaagde dit buitenkansje te verzilveren. Zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand.

Counter

Na rust een aanvallend Germania dat Bas Broekman had ingebracht voor middenvelder Jordy de Klijn als extra aanvaller. Germania lanceerde diverse prima aanvallen zonder dat dit resulteerde in doelpunt. Maar zoals zo vaak in het voetbal leidde de eerste counter van de Zweef het tegendoelpunt in. Matig ingrijpen van doelman Broeder zorgde voor het eerste doelpunt van de Zweef. Eigenlijk was het Luke Mulders die zijn eigen doelman na zijn weifelende ingreep verschalkte met een eigen doelpunt.

Lastig

Hierna werden er over en weer wat wissels geplaatst, maar een enerverende wedstrijd kwam niet verder tot bloei waardoor Germania voor de 6e keer in de laatste 7 wedstrijden verloor. De situatie begint hachelijk te worden voor Germania; er zijn nog 5 kansen om het tij te doen keren, maar dan zal er wel met een iets andere instelling gespeeld moeten worden.

Zo niet, dan wordt klassebehoud een moeilijk verhaal.

Klik hier voor de stand van zaken in de Eerste Klasse E.

Bron: Germania


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [1E] Germania doet zichzelf weer tekort

Reageren is niet toegestaan.