Voortbestaan Germania Groesbeek in gevaar

GROESBEEK“Al 80 jaar de trots van de Stekkenberg. Een echte volksclub met een mooie en rijke historie. Het doet ons pijn om te moeten constateren dat het voortbestaan van de club in gevaar is gekomen”.

Dat zijn enkele zinnen uit het begin van de brief die het bestuur van Germania naar haar leden heeft verstuurd en in ons bezit is.

Minder inkomsten

In die brief wordt aangegeven dat er veel jeugdspelers en vrijwilligers de club verlaten. “Het is een hele klus om genoeg spelers en begeleiding voor onze teams te vinden. Het werk dat vrijwilligers voorheen deden blijft liggen”, schrijft Germania. De inkomsten lopen terug. Niet alleen vanuit de contributie, maar ook doordat er minder activiteiten georganiseerd worden.

Te weinig betrokkenheid

De leden zouden volgens Germania te weinig betrokken zijn bij de club. Zij nemen te weinig taken en verantwoordelijkheden op zich. Dat zorgt tevens voor meer werkdruk bij de bestuursleden en die druk is, zo zegt Germania, “onacceptabel hoog”. De bestuursleden kunnen dit niet langer combineren met hun werk en privé.

Extra vergadering

Het bestuur heeft besloten een extra ledenvergadering te organiseren. Die wordt op 20 april om 19:30 uur in het clubhuis gehouden. Leden worden vriendelijk doch dringend verzocht hier bij aanwezig te zijn. “Wij kunnen niet langer situaties gedogen die niet verantwoord zijn voor de club. Ieder lid is belangrijk voor onze club en samen kunnen we een nieuwe koers uitzetten. Denk na wat jij voor de club kan betekenen”.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
R. Ommel

Germania moet vast gaan lobbyen bij Achilles. Daar komt straks een hoop vrij.

R.Ommel
Over achilles wordt niets geschreven op deze site, dat de voorzitter opgepakt is wordt op noord koreaanse wijze onde de mat geschoven.

wit zwarte piet
Volgens mij is dit een brandbrief van het bestuur. Nu is de laatste jaren veel nieuwbouw gerealiseerd op de Stekkenberg en daarmee zijn er ook veel nieuwe ‘bewoners’ bijgekomen. Er is ook een trend van minder onderlinge betrokkenheid gaande, niet alleen op de Stekkenberg. Ik vindt dat persoonlijk heel erg jammer. Clubs en verenigingen zijn in het belang van iedere gemeenschap. Misschien moeten wij dat wel weer opnieuw gaan waarderen, anders gaat er iets moois verloren in iedere kern van ons dorp. Dat begint inderdaad bij de ‘ik vraag’ van het bestuur; ‘wat kan jij voor de club betekenen’? Germania… Lees meer »
Herman

Zonde zonde dat zo club evt moet stoppen voor Groesbeek .Maar denk ook op een veel te hogen voet geleeft da laatste jaren met het vorige bestuur.

Leo een echte germaniaman

Tee en Rommel die naam past wat beter het gaat hier over germania en niet over achilles en hun voorzitter dus als je niks over germania te melden hebt hou je dan buiten de discussie

De Kuier.

Elke club/vereniging valt of staat en is afhankelijk van sponsoren/vrijwilligers. Vroeger was er alleen voetbal. Dat is tegenwoordig ( gelukkig ?! ) wel anders. En de vergrijzing slaat toe….overal!!!!!

Henkie

Men moet er bij Germania is over nadenken waarom er leden stoppen , en waarom er mensen niet meer komen. Alles heeft zo een reden.

Henk

Jammer als ze zouden moeten stoppen. En de jeugd, tja de zitten liever te gamen op een schermpje als te sporten. Misschien moeten er toch clubs in Groesbeek eens gaan denken aan een fusie want dit probleem is niet alleen bij Germania maar bij meer voetbalclubs en andere sporten. Ik hoop dat jullie er met je leden uitkomen.

wit zwarte piet
Als ik een geste mag aandragen voor Germania en ook andere verenigingen? Zorg dat je meer te bieden hebt als alleen je eigen club sport. Maak betrokkenheid bij je vereniging breder als alleen door in te zetten op je eigen sportactiviteiten en het binnen halen van sponsoren en gelden voor je vereniging. Clubs hebben een mooie infrastructuur, en cultuur die past bij gezond, sportief en gezellig bezig zijn. Dat zou je kunnen uitbouwen tot ‘Germania is meer dan voetbal’. Germania is er ook voor de senioren die samen willen wandelen, fietsen, koken of jeu de boulen! Bij Germania staat de… Lees meer »
Jean-Paul

Beste Wit zwarte Piet, er is al een ‘buurtsoepje’. Stichting Forte (voorheen SWG) organiseerd ontzettend veel bezigheden waaronder samen fietsen etc. Het buurthuis in de wijk Stekkenberg organiseerd ook veel voor zowel jong als oud. Moet Germania, of welke voetbalclub dan ook, zich hier ook nog eens mee gaan bezighouden? Denk dat dit te veel van het goede word. Desalniettemin wens ik Germania het allerbeste en ik wens dat zij nog een lange (voetbal)toekomst voor zich hebben.

Germaan.

Denk zelf dat sinds de Echte volkswijk De Stekkenberg naar zijn grootje (met opzet!) is geholpen met die huidige nieuwbouw, en waar nu dus een mengelmoes woont dat dat zeker ook parten speelt voor Germania. De Voormalige Stekkenberg met daarbij het gevoel van samenhang is totaal verdwenen helaas, en dat daardoor ook voor vele de animo voor de club verminderd of weg is. Heel veel succes dat het weer helemaal goed komt met ons Germania!

wit zwarte piet
Beste Jean-Paul, het bestuur van Germania vraagt terecht om aandacht. Voor mij is de insteek van mijn reactie dan ook niet hoe het NIET kan maar hoe het wel ZOU kunnen? Volgens mij ben ik aardig op de hoogte van het vermogen en bestaansrecht van; verenigingen, buurthuizen en organisaties vanuit de gemeente om iets goeds te betekenen voor ALLE inwoners en dus meer gemeenschapszin. In ons Groesbeek staan veel voetbalclubs onder druk terwijl zij een mooie (historische-) achterban, infrastructuur of naast gelegen horeca hebben. Dat kun je weg saneren of toch opnieuw opwaarderen? Dan wel mee gaan met de tijd… Lees meer »
blaag

snapt men het nu nog niet , er is meer dan voetbal…..
jeugd wil tegenwoordig wat anders dan het voorgekouwde voetbal van 40 jaar terug.

Beste Germaan dit is niet iets van de laatste vier jaar . Dit speelt al veel langer . Dat ligt niet aan de nieuwe wijk .

Anita

Er gaat wel meer failliet, niet alleen Germania… Waar halen de mensen tegenwoordig nog het geld vandaan in deze dure tijd..

wpDiscuz