Achilles ’29 bezig aan wonder, De Treffers onderuit

VOLENDAM/GROESBEEK – Nadat ze vrijdag al op hetzelfde moment in actie kwamen, mochten De Treffers en Achilles ’29 op Paasmaandag opnieuw aan de bak.

Achilles ’29 speelde in Volendam tegen de lokale FC en De Treffers nam het in Groesbeek op tegen AFC Amsterdam.

FC Volendam 1-2 Achilles ’29

In Volendam keek Achilles ’29 al binnen twee minuten tegen een achterstand aan door een eigen doelpunt van Doriano Kortstam. Namens de gasten was Niek Versteegen in de eerste helft tot driemaal toe gevaarlijk. Ook FC Volendam probeerde het een paar keer, maar de ploeg stuitte bij iedere inzet op doelman Robbert te Loeke. Ander hoogtepuntje voor de fans was het zoeken van paaseitjes onder de stoelen.

Achilles ’29 kwam na rust erg goed uit de startblokken en dat leverde wat mogelijkheden op. De mannen van trainer Eric Meijers waren alleen slordig in de afwerking waardoor de Volendamse voorsprong in tact bleef. Echt lang hoefden de Heikantbewoners niet meer te wachten op de verdiende gelijkmaker: Boy van de Beek was na 57 minuten trefzeker. Niek Versteegen scoorde drie minuten later zelfs de 1-2.

Met de stand in Dordrecht op dat moment (0-2 achter tegen Telstar) in het achterhoofd was het voor de witzwarten zaak om de voorsprong vast te houden, of in ieder geval één punt te pakken. Kortstam kreeg nog een kopkans op de 1-3, maar zag de bal over het doel gaan. Daarna zette FC Volendam iets meer aan, maar de drie punten gingen mee naar Groesbeek.

Hekkensluiter Achilles ’29 heeft met nog drie duels te spelen een achterstand van 3 punten op degradatieconcurrent FC Dordrecht, dat in de tweede seizoenshelft slechts 9 punten pakte. Bij Achilles ’29 staat de teller op 15. De twee ploegen ontmoeten elkaar vrijdagavond in Groesbeek voor een spannende pot voetbal.

De Treffers 0-2 AFC

Bij De Treffers – AFC gebeurde er in de eerste 45 minuten niet zo veel. Er waren weinig kansen dus konden de ploegen met de brilstand op het scorebord gaan rusten. In de tweede helft was Nick de Bondt via een vrije trap dicht bij de openingstreffer voor de gastheren. Het was niet veel later aan de andere kant wél raak door een mooie volley van Pieter Koopman: 0-1.

Koen Bosma maakte er na 70 minuten 0-2 van en dat was tevens de eindstand. De Treffers pakte vrijdag de periodetitel en staat nog steeds derde op de ranglijst. Er zijn dit seizoen nog vier wedstrijden te gaan.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Toontje

Treffers, GVD! Wat doe je nou? Wil je geen tweede worden, of zo… Kè, kè, kè, wat zonde.

splinter

jaja het kan raar lopen verdiende overwinning

Toontje

Achilles gefeliciteerd. Vrijdag veel succes tegen Dordrecht.

Wzawzdb

Alfredo

Nee hoor Jan, vooralsnog nog steeds laatste en dus de slechtste. Laatste stuiptrekkingen maar vrijdag is het sprookje alsnog afgelopen.

Henk

Missen we Meeuwsen nu al. Jammer maar terechte nederlaag. Achilles nog een sprankje hoop. Voor veel Groesbeekse clubs een slecht seizoen. Achilles, Germania en Rood Wit staan er niet best voor. Kom op die laatste wedstrijden.

Jean-Paul

Geweldig voor Achilles, het zou toch wat zijn. Zoiets is volgens mij nog niet voorgekomen als Achilles aan lijfsbehoud kan doen. Zet hem op mannen. Ik geloof er (weer)in.

@Alfredo hahahaha waar heb je het over?

Hermano

Zal meneer koeien de wedstrijd weer verkocht hebben tegen AFC .Het zelfde als vorige jaar.Grote schanden vanmiddag .Zondag maar allemaal thuis blijven want dat zijn ook vriendjes van onze voorzitter .Jammer dar dit niet bij clubs met ballen komt !!!

Tja wat heeft Achilles eraan, stel dat ze het behalen om niet te degraderen. Wat blijft er dan over van het team, en is de financiële stand dan levensvatbaar??? Sterkte

Bennie

Ik denk dat Hermano groot gelijk heeft.
De voorzitter leeft op goede voet met AFC.
Wij als echte supporters zijn weer voor de gek gehouden tegen de Amsterdammers.
Wegstemmen die hap.

Andere Peter

Naarmate Achilles beter presteert, neemt het aantal reacties af.
Zeker @piet valt me tegen, reageert al
helemaal niet meer.
Volle bak vrijdag bij Achilles!

Groesbeker

de artikelen en titels van teksten zijn wel gekleurd hier.
negatieve berichten verdwijnen en als iets positief is dan wordt het
wel heel positief neergezet.

krtisch volger

Wel opvallend om te zien dat bij Achilles “de exoten/gelukszoekers” weinig in te brengen hebben. De eigen spelers, door hun komst ineens … bankzitters, staan op (van Beek Versteegen). Al deze in paniek gehaalde “zogenaamde ” versterkingen presteren niet/weinig.

bert

laat me niet lachen
Bezig aan een wonder

wpDiscuz