Ledenvergadering: Germania zet schouders eronder

GROESBEEK – In een vol clubhuis op sportpark Noord hebben de leden van Germania donderdagavond samen een signaal afgegeven dat Germania nog wel degelijk ‘de trots van de Stekkenberg’ is en ook richting de toekomst bestaansrecht heeft.

Brandbrief

Ongeveer 120 leden waren aanwezig in het clubhuis na de ‘brandbrief’ die het bestuur enkele weken geleden aan alle leden verstuurd had. In deze brief werd aangegeven dat het voortbestaan van de club in gevaar zou komen als er niet meer vrijwilligers zich zouden inzetten voor de club. Wegens een gebrek aan vrijwilligers bleven er teveel taken liggen bij de club waardoor het bestuur te weinig aan beleid maken toe kwam.

30 leden willen vrijwilligersfunctie vervullen

De leden van Germania hebben hier massaal gehoor aangegeven. Nadat een ieder in de gelegenheid werd gesteld om aan te geven welke punten er verbeterd moesten worden werd vervolgens langdurig oplossingsgericht nagedacht en gesproken over welke koers men wil gaan bepalen. Tijdens deze extra vergadering hebben ongeveer 30 leden zich aangeboden om een vrijwilligersfunctie te gaan vervullen bij de club van ‘Noord’ , ook heeft een groot aantal leden aangegeven zich te willen beraden of te willen nadenken over wat zij voor Germania kunnen gaan betekenen.

Een zeer positief signaal vanuit de leden richting het huidige bestuur om gezamelijk de schouders er stevig onder te zetten en vol enthousiasme en vertrouwen verder te gaan.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 april, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
dinie hendriks
een fantastisch resultaat door de ‘brandbrief’ van het bestuur – dit biedt hoop voor de toekomst !! want het zou toch vreselijk zijn als Germania het loodje zou moeten gaan leggen bij gebrek aan inzet door vrijwilligers. het mag gewoon niet gebeuren dat Germania dezelfde weg opgaat als de Avondvierdaagse die dit jaar om dezelfde reden niet door kan gaan. als het dan zo is dat de jongere generaties zich minder aangesproken voelen om vrijwilligerswerk te doen dan kunnen de organisaties en verenigingen er zich voor inzetten om ervoor te zorgen dat vrijwilligerswerk gewoon heel leuk is om te doen… Lees meer »
groesbeker

goed gedaan om de mensen wakker te schudden want germania moet blijven

wit zwarte piet

Goed gedaan mensen; bestuur, leden en de nieuwe vrijwilligers.
De waarde van een vereniging als Germania voor de Stekkenberg en ook Groesbeek is gewoon heel erg groot.
Onderzoekers kunnen dat bestaansrecht makkelijk in twijfel trekken met cijfers over vergrijzing en bevolkingsgroei.
Maar er is ook nog zoiets als; samen en de schouders er onder.
Dan kan heel veel!

Toontje

As de vrollie hun kèls now mar nie terug fluite…

willem
Binding met de club, betrokkenheid met de club. Jammer dat het bestuur dat zelf niet herkent met betrekking tot het 1e elftal een vreemdelingenlegioen dat de zakken vult en nu afdaalt naar de 2e klasse. Een vreemdelingenlegioen dat totaal geen herkenbaarheid heeft naar de Stekkenberg. Om tot een betrokken buurtclub ( trots van de stekkenberg) te komen zullen de spelers die nu elders in Groesbeek spelen terug gehaald moeten worden en op die manier zal de binding met de club weer groter worden. Niet meer voor bepaalde bestuursleden zo hoog mogelijk willen spelen maar gewoon op 2e 3e klasse nivo… Lees meer »

willem heel groesbeek is vreemdeling wat clubs betreft
het is niet anders maar dan kun je nog betrokken zijn.

@Willem, zou zeggen neem plaats in het bestuur, kun je mede het beleid bepalen. Hoe gaat dat spreekwoord ook al weer, de beste stuurlui ……..

wpDiscuz