[Update] “Miljoenenlening Brazilië kost Achilles ’29 mogelijk punten”

GROESBEEK/ZEIST – De KNVB is voornemens om Achilles ’29 drie punten in mindering te brengen vanwege het overtreden van financiële doelstellingen.

Dat meldt Achilles ’29.

“KNVB overtreedt eigen regels”

Maandagavond zou de KNVB Achilles ’29 opgeroepen hebben om vanavond in Zeist te verschijnen inzake een beroep dat de Groesbeekse club heeft aangetekend tegen het feit dat de KNVB de punten in mindering wil brengen. “Omdat de KNVB in deze zaak haar eigen regels uit het licentiereglement overtreedt vindt er vanmiddag een kort geding plaats in Utrecht”, aldus Achilles ’29. Men vindt dat er te weinig tijd is geweest om die beroepszaak voor te bereiden en was van mening dat de zaak later behandeld moest worden.

Achilles ’29 vs. KNVB

Het is niet de eerste keer dat de Groesbeekse club met de KNVB botst. Eerder gebeurde dat al naar aanleiding van een opgelegde boete van € 72.000,-. De club heeft geen proflicentie gekregen en wordt nog aangemerkt als een amateurclub. Achilles ’29 voelde zich gebruikt door de KNVB.

Degradatie

De Groesbekers kunnen degradatie nog afwenden door vrijdag van Jong PSV te winnen. Dan nog zijn de witzwarten afhankelijk van het resultaat van degradatieconcurrent FC Dordrecht, dat aan één punt genoeg heeft om in de Jupiler League te blijven. Mochten er bij Achilles ’29 daadwerkelijk punten in mindering worden gebracht, is de ploeg gedegradeerd.

Update 03-05-2017, 17:30 uur
Achilles ’29 heeft het kort geding verloren. De club had volgens de rechter genoeg voorbereidingstijd. De beroepszaak over de puntenaftrek is daarom vanavond in Zeist en de uitspraak volgt waarschijnlijk morgenochtend.

Achilles ’29 kreeg op 20 april (de dag dat het bestuur met de verbouwplannen naar buiten kwam) de aftrek van drie punten en ging acht dagen later, vrijdag 28 april, in beroep. Snel daarna, op zaterdag, is de club door de KNVB via mail op de hoogte gebracht van de beroepszaak die vanavond plaats zou hebben. Als Achilles ’29 pas na de laatste speeldag een sanctie opgelegd krijgt, geldt die voor volgend seizoen en dat kan problemen opleveren. Zoals bijvoorbeeld voor FC Dordrecht als het uiteindelijk één punt te kort komt.

Bestuurslid Elrie Bakker-Derks laat tegenover De Gelderlander weten niet blij te zijn met de gang van zaken omtrent de puntenaftrek. “Zij (de KNVB, red.) willen ons uit de competitie hebben”. De advocaat van de KNVB denkt daar anders over, blijkt uit onderstaande Tweet.

Update 22:00 uur
Achilles ’29 blijkt een categorie 1-club en moet daarom aan een plan van aanpak voldoen om de financiële situatie te verbeteren. Volgens De Gelderlander is er een lening van 5 miljoen euro bij een bank in Brazilië afgesloten, maar zijn er deadlines niet gehaald. Daarom is de KNVB tot een puntenaftrek gekomen, waarover waarschijnlijk morgen een uitspraak volgt.

Het bedrag van 5 miljoen euro werd in 2016 al door Achilles ’29 genoemd. De club heeft dat geld nodig voor een investeringsplan en vroeg de gemeente Berg en Dal om garant te staan, maar de gemeente ging daar niet in mee.

• Lees het verhaal over de Braziliaanse miljoenenlening hier

Bron: DeGroesbeek.nl, Achilles ’29, e.a


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 36 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hyballa

Dan ken de vlag uit !!

Heikanter

Triest voor de spelers. Herhaaldelijk wanbeleid zorgt voor meerdere boetes en nu dus punten aftrek. Elrie, Harrie en Riky, jullie hebben dit op je geweten. Dus stap op, het liefst vandaag nog. Onze club gaat kapot!!

Gerben

Eindelijk gerechtigheid. Wie de boel belazerd moet op de blaren zitten. Het recht zal zegevieren.
Dus de degradatie is praktisch onafwendbaar.
Het goede beleid van de familie word beloond.
Van harte.

randje 16

waarom laat je deze reacties wel staan

B.M.

Landelijk gezien zien op allerlei forums en dagbladen de neutrale kijkers en lezers dat het niet klopt wat de KnVB doet: een club geen proflicentie geven (en dus ook niet de bijbehorende voordelen) , maar vervolgens wel beboeten als een profclub. Dat klopt toch ook voor geen meter? Maar helaas is in Groesbeek de onderlinge strijd te groot om dat neutraal te kunnen bekijken…..de KNVB speelt gewoon een oneerlijk spelletje. Het is daar 1 grote puinhoop en niet alleen in deze casus.

Treffersfan
Vooropgesteld, ik ben niet neutraal (verre van dat), maar houd mij wel graag aan de feiten. En het feit is dat de KNVB er (weer) een zooitje van maakt. Maar om je als Achilles nu weer als Calimero op te stellen, klopt ook niet. Misschien had Achilles een proflicentie moeten krijgen en worden ze nu ten onrechte beboet. Maar ik hoor niemand over de TV-gelden (Fox) die wel gretig werden geïncasseerd. Misschien is het dan wel zo netjes om die ook even terug te storten. Wij zijn ook meerdere keren op TV geweest en hebben daar GEEN CENT van gezien.… Lees meer »
struuk

volgens mij heeft de KNVB Achilles een aantal seizoen een beschermde status gegeven met als voorwaarde dat zij hun boekhouding op orde zouden brengen omdat ze als amateurclub proifteren van bijv. inkomsten uit tv-gelden.
Dat ze dat niet goed voor elkaar hebben was wel duidelijk maar als dat nu enkele jaren later nog zo is dan volgen maatregelen. drie punten aftrek is zuur maar ja, dat is een straf ook voor andere clubs in die competitie dus ook voor de heikanter. succes in de 2e divisie of lager.

achilles 29

wat weten ze het weer zo goed zeg die gastjes van zuid niet normaal. wisten wij achilles supporters het maar zo goed.het blijft pijn doen bij jullie zeg. ga verder met leven en blijf niet hangen in het verleden.

Theo

Dit is heden hoor! Op 20 april wisten ze al van de puntenaftrek. Dus hun eigen leden voorgelogen en mooie plannen naar buiten brengen. Sovjet Unie had nog een mindere propagandamachine. En ik ben niet van Zuid. Harrie heeft de zaken niet op orde. Logisch gevolg. Andere clubs krijgen dit ook. Dus lijkt me meer dan terecht. Nog een leugen ze zitten al jaren in cat 1. Ook altijd verzwegen. De beerput gaat nu open!!

Hyballa

Weet wel zeker dat op Zuid de vlag er beter voor hangt dan op de Heikant.
Is toch altijd gezegd en geroepen dat wie boven zijn stand leeft , alleen maar hoog kan vallen.
Maar wie niet horen wil moet voelen.

KNVB

Andere clubs krijgen ook punten aftrek!…alleen in de 2de en 3de divisie meten we met 2 maten!…ipv de 3pnt. zoals afgesproken …maar 1pnt!….doen we niet moeilijk over!

Achilles 29 laat je eigen maar weer voor liegen kerel . Je moet niet op zuid afgeven maar aan jullie bestuur. Hoe dom kun je zijn .

Henk

3 weken is het stil als achilles wint en treffers mindere prestaties levert. En dan nu komen al die droeftoeters weer interessant over een club die ze niks gunnen.

Op 20 april heeft men gehoord dat men 3 punten in mindering krijgt. Dezelfde avond gaan ze met droge ogen een nieuw luchtkasteel presenteren aan leden en sponsoren. Ik heb niets met Treffers of Achilles maar leden en sponsoren hoe lang laten jullie je nog voor de gek houden??

Theo
Fox gelden terugbetalen, jeugdteams weer terug waar ze vandaan komen en alle andere voordelen die ze hebben gehad worden gemakshalve even vergeten. En maar beweren dat ze een bijdrage hebben geleverd aan de voetbalpiramide. Laat me niet lachen, Calimero’s. Ze worden al 4 jaar niet serieus genomen. Einde vorig seizoen toen de pilot ten einde was had men toe moeten geven dat dit een tree te hoog was, dat was realistisch geweest en had men goed besturen laten zien. Maar Harrie was maar wat blij dat ze nog een jaar mee mochten doen. Hoogmoed komt voor de val. En waar… Lees meer »
100%anti zuid

Hoofd sponser van de treffers heeft het beter voor elkaar Achilles 0-19 zaterdag kampioen de treffers o19 degradeert Achilles gewoon op eigen kracht op geklommen met een top trainer 5 jaar op rij

Achillesman

Als dit bij treffers was gebeurt had er niemand meer langs de lijn gestaan. Oke, we staan niet 100% achter het bestuur. maar wij staan wel 200% achter het team en achter de trainer dit jaar maar ook volgend jaar. Laat ze hier op Zuid een voorbeeld aan nemen.

laatMeNietLachen

wie is WIJ…

Ik begrijp even niet zo goed wat De Treffers hiermee te maken heeft. Denken jullie echt dat hierboven alleen Treffersmensen wat schrijven. Wake up en ga je club redden en laat Treffers met rust die kunnen hier echt helemaal niets aan doen hoor. Je moet toch echt bij jezelf te raden gaan!

Bassie

Lees nu eerst even de krant op gelderlander.nl of twitter van lex lammers alles wordt dan duidelijk

wpDiscuz