[1E] BVC ’12 kampioen, Germania degradeert

BEEK-BERG EN DAL – BVC ’12 is zondag voor het vijfde jaar op rij gepromoveerd. Slechts éénmaal ging dat via de nacompetitie.


Veld van BVC ’12 in Beek-Berg en Dal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Germania degradeerde diezelfde middag.

BVC ’12

De ploeg uit Beek-Berg en Dal werd kampioen in de eerste klasse E en speelt volgend seizoen voor het eerst sinds haar bestaan in de hoofdklasse. BVC ’12 won zondag met 0-3 van Stevo door doelpunten van Jesper Elders, Rick Sebens en Halushi Bulut. Het was toen even wachten op de uitslag van concurrent Quick 1888, dat tegen SC Bemmel speelde. De nummer twee van de eerste klasse verloor verrassend met 2-3, waardoor BVC ’12 kampioen is.

Germania

In diezelfde competitie is Germania gedegradeerd. De Groesbekers verloren met 3-5 van Rigtersbleek en kwamen tot driemaal toe terug op gelijke hoogte. Germania speelt volgend seizoen na 15 jaar in de tweede klasse.

Klik hier voor de stand van zaken in de Eerste Klasse E.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Willie Verbeet

Geachte redactie, met iets meer huiswerk hadden jullie kunnen weten dat Germania vanmiddag gedegradeerd is. De afstand naar de na-competitieplaats is onoverkoombaar. Hierdoor komt Germania komend seizoen na 15 jaar weer uit in de tweede klasse.

Jean-Paul

Ik weet niet wat @Willie Verbeet nu wil of schrijft. De feiten die hij noemt staan al beschreven in het artikel. Bvc gefeliciteerd en Germania jammer. Ik hoop dat Germania volgend jaar goed kan meedraaien en wellicht promotie kan bewerkstelligen.

Edit redactie: Tekst is wat aangepast n.a.v de reactie van Willie.

liefhebber

Germania gedegradeerd niets mis mee beter voor de club hopen dat ze nu stoppen met onnodig geld in de selectie te pompen meer creatief zijn misschien wat eigen mensen naar selectie als je 1 euro hebt kun je er geen 2 uitgeven zitten nu nog te kijken met de financiële problemen van jaren terug toen het niet op kon met ax thaihouto en nog meer van dat soort spelers.

realist

weet niet of bvc een felicitatie waard is want met die begroting een club omhoog duwen waar dit feitelijk onmogelijk is kun je wachten op de bekende ijsberg.

Willie

Ten tijde van de door het bestuur van Gernania veel geprezen toptrainer Willy Willens is het totaal uit de hand gelopen net deze club. Eigen jeugd kreeg geen kans en zijn massaal weggegaan . Met het vreemdelingen legioen is ook de binding met de stekkenberg helemaal weg.

Ik denk dat de degradatie van germania te laat komt. Een paar jaar geleden hadden ze prima jeugdspelers die zeker in 3e/2e klasse mee konden draaien.

realist

makkelijeke praat van iedereen maar niemand weet hoe het zit. spelers lopen weg omdat ze niet als reserve willen spelen en gaan dan elders voor 50 euro gaan voetballen. die jongens zijn geen knip voor de neus waard en mis je niet want als ze gevraagd wordnen komen ze niet.

wpDiscuz