De Treffers speelt gelijk in laatste wedstrijd van seizoen

ARNHEM – De laatste wedstrijd in het eerste seizoen van de Tweede Divisie bracht De Treffers zaterdagavond naar Nationaal Sportcentrum Papendal in Arnhem. Tegenstander was het reeds gedegradeerde Jong Vitesse van trainer John Lammers.

Het uitgebreide wedstrijdverslag hieronder komt van de clubwebsite van De Treffers.

Prestige

Voor beide ploegen stond er de prestige op het spel en daarnaast voor de Groesbekers de plek op de ranglijst. Winst zou de derde plaats betekenen en bij een gelijkspel of verlies waren de mannen van Anton Janssen afhankelijk van het resultaat van Katwijk. Zij speelden uit tegen Spakenburg en wonnen met 1-2. Alleen winst zou derhalve volstaan voor een derde plaats.

4e plaats

Het werd uiteindelijk de vierde plaats omdat De Treffers niet verder kwam dan 2-2. Op deze 2-2 viel overigens bitter weinig aan te merken. De rood-zwarten waren voor rust ontzettend effectief en gingen aan de leiding met 0-2. De tweede helft was voor de Arnhemmers en zij scoorden twee keer, eindstand 2-2.

Openingstreffer

De wedstrijd golfde in het begin flink op en neer en was voor het publiek de moeite waard om te kijken. In de negende minuut trof Robert Mutzers de paal nadat Wesley Meeuwsen een dieptepass verstuurde op Nick de Bondt. Nick bracht de bal bij Robert maar zijn inzet belandde jammerlijk op de paal. Een minuut later was het wel raak. Wesley Meeuwsen kon doorlopen en doordat de overige voorwaartsen prima ruimte creëerden, kwam Wesley in schotpositie. Zijn zestiende doelpunt van het seizoen was een feit, 0-1.

Aluminium voorkomt doelpunten

Direct na de openingstreffer van Wesley schoot Jong Vitesse op de lat en één minuut daarna keerde de prima keepende Niels Kornelis een inzet van de behendige Vitesse-speler Anil Mercan. In de 21ste minuut was het wederom Mercan die zijn inzet gekeerd zag worden door Niels. Twee minuten later moest clubtopscorer Robert Mutzers (17 goals) helaas geblesseerd het veld verlaten. Rick Verbeek verving Robert. Jong Vitesse hield de drang naar voren en balverlies van Rick Verbeek leidde de volgende schotkans in. Via de paal belandde het schot echter naast het doel.

Kansen blijven komen

Hierna trok De Treffers het spel naar zich toe in het resterende gedeelte van de eerste helft. Na een halfuur spelen werd een corner van Nick de Bondt richting het eigen doel gekopt door een verdediger van Vitesse. Zijn inzet kon ternauwernood gekeerd worden door keeper Michael Tornes. De volgende kans was wederom voor De Treffers. Rick Verbeek speelde op Wesley Meeuwsen die de bal slim bij Coen Maertzdorf bracht. In twee instanties werd de prima aanval echter niet verzilverd door Coen. Twee minuten na deze actie werd Wesley neergelegd net buiten de zestienmeter. Natuurlijk stond Nick de Bondt achter de bal en, gezien zijn traptechniek, hebben we dan altijd hoop op een doelpunt. Helaas belandde het harde schot in de minuut en werd de score dus niet verdubbeld.

Marge voor rust verdubbeld

Vijf minuten voor het rustsignaal veroverde Jan Willem Stronks de bal en leverde hij deze in bij Bas Hendriks. Bas leed balverlies en hierdoor kon Julian Calor van Jong Vitesse een schot lossen. Gelukkig voor de, vandaag in het blauw spelende, Groesbekers ging zijn inzet naast. Hiermee was de koek nog niet op voor wat betreft de eerste helft. De laatste actie van de eerste helft leverde de 0-2 op. Jan Willem Stronks gaf vanaf de achterlijn de bal op Rick Verbeek en die bediende met een schitterende pass de andere opgekomen back Frenk Keukens. Frenk twijfelde niet en schoot de bal tegen het net: 0-2 en rust. De ruststand was gezien de kansenverhouding wellicht te veel van het goede maar niemand uit het rood-zwarte kamp die daar ook maar enig discussiepunt van maakte.

Aansluiting

Na rust werden de intenties van Jong Vitesse direct duidelijk. De Arnhemmers weigerden zich neer te leggen bij een verliesbeurt en drongen gedurende de tweede helft De Treffers steeds meer terug. In de eerste minuut moest Niels wederom reddend optreden om ervoor te zorgen dat Jong Vitesse niet direct de aansluitingstreffer maakte. Tot de 69e minuut drong Jong Vitesse wel aan maar grote kansen werden er door de schrijver van dit stuk niet genoteerd. U las het al. Tot de 69e minuut. In deze minuut werd de aansluitingstreffer, die al een tijdje in de lucht hing, binnengeschoten. De man die de trekker overhaalde was Mohammed Osman. Van buiten de zestien schoot hij met een binnenkantje prima in de verre hoek, buiten bereik van Niels. Een kwartier voor tijd was dezelfde Niels (we hebben er overigens ook maar één) wederom een sta-in-de-weg voor de jonge ploeg uit Arnhem.

Alsnog gelijk

Deed De Treffers dan niets terug in de tweede helft? Jawel. Voetballend waren er af en toe prima combinaties te zien alleen tot kansen leidde dit nog niet. Zeven minuten voor tijd vond Wesley Nick de Bondt alleen ging zijn inzet net naast. Dezelfde Mohammed Osman herhaalde het beproefde recept van de 69e minuut. De minuut was anders (’85) en wederom haalde hij met een geplaatst schot doeltreffend uit. Dit bracht de eindstand naar 2-2.

De Treffers 2016-2017

De Treffers sluit een prima seizoen af als vierde. Met de doelstelling ‘linker rijtje’ van het begin van het seizoen kunnen we dus spreken van een seizoen boven verwachting. Hier kunnen en mogen we hartstikke trots op zijn en omdat we toch wel veel trots bezitten willen we u melden dat we:
• Na de ‘Jong-teams’ samen met Kozakken Boys de meeste doelpunten (70) hebben gemaakt;
• Na kampioen Jong AZ de minste wedstrijden verloren hebben (8);
• Na kampioen Jong AZ het best presterende team zijn binnenshuis;
• Met de vierde plaats de beste zondagvereniging zijn!

Ook via deze weg willen we staf, spelers, supporters en alle vrijwilligers bedanken voor het mooie seizoen, volgend jaar staan we er weer! De vertrekkende spelers; ontzettende bedankt voor de inzet voor onze geweldige club. En voor iedereen; een fijne ‘De Treffers-voetballoze’ zomer gewenst!

Bron: Wedstrijdverslag clubwebsite De Treffers


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Zusje

Jammer van het verlies van de 3 e plaats, maar wie had bedacht dat jullie 4 e zouden worden bij de start van het seizoen. Trots op jullie mannen👍

kloeke

Kansloze tekst Na de ‘Jong-teams’ samen met Kozakken Boys de meeste doelpunten (70) hebben gemaakt;
• Na kampioen Jong AZ de minste wedstrijden verloren hebben (8);
• Na kampioen Jong AZ het best presterende team zijn binnenshuis;
• Met de vierde plaats de beste zondagvereniging zijn!na,de nummer 3 vierde na…na..na
Zo lust ik er nog wel een paar

kijker

kan iemand mij ook uitleggen wat het uitmaakt of je in de 2e divisie
2e…3e…4e…5e…of….10e word, het is toch een waardeloze competitie
waar je nooit kampioen kunt worden of mag worden en als je het met veel geluk een keer wel word sla je dezelfde weg in als Achilles en dat is toch niet de bedoeling…..hoop ik.

potje

Hahaha….kloeke…vind ik ook ja,na het poepen moet je,je kon af vegen…..

Antoon

Een competitie waar niemand kampioen wil of kan worden !!! Pffffff

henk
ik lees telkens de competitie waar je niet wil of kampioen kunt worden. Ja dat is zo, maar soms kun je niet hoger op en wil je idd. niet hoger op. Ik denk dat dit een prima klasse is voor “de Treffers “en dat is aan de eindstand wel te zien. Prima stand die niemand had verwacht. Welke competitie willen jullie dan hebben? Kom eens met suggesties. De Treffers heeft niets te zoeken in de Jupiler league. Je ziet wat er mis kan gaan, maar ook die club heeft het geprobeerd. En ook in die competitie kun je je afvragen… Lees meer »

Beste dit, beste dat. Gweoon 4e is hoogste plaats van de middenmoot. Niet meer of minder. Verder speel je 2e divisie en dus geen verschil in zaterdag of “beste” zondagclub

Treffersfan

Wat een onzinnige reacties toch weer. Ik houd ook niet zo van die lijstjes want die zeggen inderdaad helemaal niets. Maar het is wel zo dat we als De Treffers gewoon een fantastisch seizoen hebben gedraaid waar we als vereniging trots op mogen zijn. En als ik dan kijk wat de overige Groesbeekse verenigingen dit jaar hebben gepresteerd, afgezien van Groesbeekse Boys (ook prima!), hebben we het toch niet zo slecht gedaan en zou het voor sommigen misschien beter zijn om eerst eens in de spiegel te kijken.

realist
@Treffersfan, het is makkelijk vergelijken met andere groesbeekse clubs die het niet met minder maar met heel veel minder moeten doen. verhaal over appels en peren is dat. Jullie schrijven altijd van alles over de Heikanters dat hun pronken met dit en dat te hebben gepresteerd maar jullie zijn geen haar beter om puntjes te benoemen die wel waar zijn maar gewoon onnozel zijn om te benoemen, je koopt er geen hol voor en wat is het waard om het te melden? overigens is de 2e divisie inderdaad een onzinnige competitie want als je niet wil promoveren moet je geen… Lees meer »
Treffersfan

Beste Realist, Dat wij meer te besteden hebben dan sommige andere verenigingen klopt wel. Maar daar zijn dan ook heel veel mensen heel druk mee bezig. Dat komt ons niet aanwaaien. En die ‘boom met geld’ staat ook niet op Sportpark Zuid, als je dat al zou denken. En waarom zouden wij geen kampioen willen worden en daarom wedstrijden met opzet moeten ‘laten lopen’? Buiten dat je niet zomaar even kampioen wordt, weet ik niet waar je die wijsheid vandaan haalt. Maar dat het onzin is weet ik wel!

kijker

beste Treffersfan, ik denk dat jij degene bent wie de grootste onzin schrijft, jij suggereert dat dat de treffers eventueel wel kampioen wil worden en dus wil promoveren je neemt dan dus ook het risico om je club ten gronde te richten net als op de heikant gebeurd is.het is maar te hopen dat er bij Treffers niet meer leden zo denken als jij.

Treffersfan

Realist, Als we – of als je kampioen wordt in de tweede divisie, betekent dat echt niet dat je je club ‘ten gronde richt’. Dat doe je pas als je een jong De Treffers, De Treffers 1 op zondag, De Treffers Dames Eredivisie en alle jeugdteams van De Treffers in de hoogste divisie wil laten voetballen. Maar geloof me, dat hoeft echt niet. Of hebben ze jou wat anders wijs gemaakt?

Jean-Paul

De Treffers wil nog wel eens een hoger geplaatste jeugdspeler in een lager geplaatst jeugd elftal plaatsen om zo een wedstrijd ten gunste van de Treffers te beïnvloeden. Dat gebeurt bij deze club zowel in de competitie en in de toernooien. Ja, de (oneerlijke) ambitie gaat ver, heel ver.

Antoon

Treffers fan hou je mond ,,,,en zeg dan liever niets !,,,,

Gerben

Waar baseert Jean Paul zijn lulverhaal op??
Wij doen niet mee aan dat soort zaken.
Wij hebben wel eerlijke bestuursleden die zich met hart en ziel inzetten voor de club zonder eigenbelang.
Deden de broer en zus D. dat ook maar eens.
Onze business club is goed bezig en houd hun leden goed in ere.
Die mensen brengen tenminste veel geld binnen.
Weet iemand wat Nick de Bond volgend seizoen doet?
Hoe was zijn proefwedstrijd in Essen? Rot-Weiss.??

wpDiscuz