[Foto’s/Video] BVC ’12 gehuldigd na kampioenschap

BEEK-BERG EN DAL – BVC ’12 is zondagmiddag na de thuiswedstrijd tegen Heino (2-1) door wethouder Erik Weijers gehuldigd.


Feest bij BVC ’12. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Vijf jaar op rij promotie

De ploeg van trainer Luuk Maes werd vorige week voor de vierde maal in vijf jaar kampioen. In het jaar dat er geen kampioenschap te vieren was, werd er via de nacompetitie promotie afgedwongen. Dus alsnog een feestje in het dorp. Het team is in die jaren nagenoeg gelijk gebleven.

Plafond?

En dan rijst inmiddels ook de vraag; waar houdt het op? In het seizoen 2012-2013 speelde BVC ’12 nog in de vijfde klasse, om vervolgens in no-time door te stoten naar de hoofdklasse. Vooral de eerste drie kampioenschappen verliepen probleemloos, het jaar daarna was er nacompetitie nodig en dit seizoen werd het op de een-na-laatste speeldag beslist.

Het Feestteam

Zondagmiddag werd dat uitbundig in het eigen clubhuis gevierd, na de laatste wedstrijd van het seizoen. Ook het tweede team van BVC ’12 is dit seizoen kampioen geworden. Een unieke prestatie voor de groen-gelen uit Beek. Het Feestteam, in de “carnavalscene” geen onbekend duo, was speciaal daarom geboekt.

Huldiging

Wethouder Weijers sprak het kampioenselftal toe en huldigde het team. “Groesbeek stond al bekend als dorp waar voetbal op zeer hoog niveau gespeeld wordt. Dankzij jullie successen kunnen we nu met recht zeggen, al zullen ze daar op andere velden anders over denken, dat Berg en Dal dé voetbalgemeente van Nederland is”, zei hij. Trainer Maes kreeg de nodige waardering van de wethouder. “Alle waardering gaat ook uit naar jou als trainer, die het team iedere week heeft weten te motiveren en er een kampioenselftal van heeft weten te maken”.

“Voor niemand bang”

Ook de voorzitter van de club, Sander Joosten, en Theo Aaldering van de KNVB kwamen aan het woord. Joosten zei dat BVC ’12 voor niemand bang is. “Wij hebben bewezen dat wij van iedereen kunnen winnen, maar onze tegenstanders maken het ons wel steeds lastiger”. Aaldering zei dat de prestatie van BVC ’12 “zelden voor komt”. “De promotie naar de hoofdklasse vergt de komende tijd meer van de bestuursleden”, vervolgde hij. Hij gaf de BVC ’12-voorzitter een certificaat.

Daarna volgden er twee huldigingen; één vanuit de KNVB en één vanuit de gemeente Berg en Dal. Andere belangrijke mensen binnen de club werden tot slot nog in het zonnetje gezet. Het is voor het eerst in de Beekse geschiedenis dat de club de hoofdklasse haalt.


Erik Weijers huldigt de kampioenen van BVC ’12. Video: DeGroesbeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s/Video] BVC ’12 gehuldigd na kampioenschap

Reageren is niet toegestaan.