[Foto’s] Wim Nillessen wint Hemmie Sillessen Cup 2017

GROESBEEK – De op zaterdag 20 mei gehouden wedstrijden om de Hemmie Sillessen Cup 2017 zijn een doorslaand succes geworden.

VLNR: Kas Bartholomaus, Willy Janssen en winnaar Wim Nillessen.

48 deelnemers

Maar liefst 48 deelnemers, verdeeld in 3 poules van 16, begonnen aan de wedstrijden. Het weer werkte gelukkig mee en dat zorgde er mede voor dat er een geweldige stemming heerste onder de deelnemers. Men had er duidelijk plezier in.

Hoog niveau

Uiteindelijk kwamen de 3 poulewinnaars en de beste tweede plaats van de 3 poules in de halve finale. Deze wedstrijden werden onder grote belangstelling gespeeld. Dat verdienden de wedstrijden ook want ze waren allebei van een hoog niveau. De finale werd gewonnen door Wim Nillessen die daarmee de winnaar werd van dit toernooi dat wordt gehouden ter nagedachtenis aan de grondlegger van het Jeu de Boules bij Germania: Hemmie Sillessen.

3 ondergronden

De spelers moesten hun kunsten vertonen op 3 verschillende ondergronden: Gravel, gras en kunstgras. Omdat elke andere ondergrond weer een andere manier van gooien vereist, is dit een uitstekende methode om echt de beste van de deelnemers te selecteren. Ook de deelnemers waren erg te spreken over deze manier van spelen.

Professioneel toernooi

Hiervoor waren er door de vrijwilligers van Germania speciaal extra gravel- en grasbanen aangelegd en ook de hoofdbanen van kunstgras waren extra geprepareerd. Hierdoor was er sprake van een professioneel toernooi waarbij er veel gevraagd werd van de veelzijdigheid van de deelnemers. Eén en ander ging echter niet ten koste van de gezelligheid, al werd er wel met enorme inzet gespeeld.

Gezelligheid

Na de prijsuitreiking werd het toernooi nog uitgebreid nabesproken onder de geweldige klanken van de band Flashback die muziek uit de jaren 80 en 90 ten gehore brachten. Dat bracht vele deelnemers ertoe toch nog even de benen te strekken bij een dansje. Het bleef nog lang gezellig op Sportpark Noord.

Uitslagen

Halve finales:
Wim Nillessen tegen Kees Heijmans: 13-8
Willy Janssen tegen Kas Bartholomaus: 13-8

Finale:
Wim Nillessen tegen Willy Janssen: 13-9

3e en 4e plaats:
Kas Barthiolomaus tegen Kees Heijmans 8-13

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 mei, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Wim Nillessen wint Hemmie Sillessen Cup 2017

Reageren is niet toegestaan.