Jan Rutten en Martien Visser winnen Jeu de Boules-kampioenschap

GROESBEEK – Het op 28 mei gehouden kampioenschap Jeu de Boules voor tweetallen van de gemeente Berg en Dal (editie 2017) is gewonnen door Jan Rutten en Martien Visser.


Links de winnaars Martien en Jan. Rechts Willie en Gien Gijtenbeek.

Zij versloegen in de finale Willie en Gien Gijtenbeek en mogen zich daarom een jaar lang kampioen van de gemeente Berg en Dal noemen. Het toernooi werd gespeeld onder prachtige omstandigheden want het weer werkte deze dag erg mee.

20 duo’s

Omstreeks 13.00 uur begonnen 20 duo’s aan de wedstrijden. Deze wedstrijden werden gehouden op drie verschillende ondergronden. Elk duo moest een keer op gravel, een keer op kunstgras en een keer op echt gras spelen. Hierdoor werd er veel gevraagd van de veelzijdigheid en het aanpassingsvermogen van de teams. Er werd in 3 poules gespeeld en de 3 poulewinnaars en de best geklasseerde tweede plaats van de drie poules kwalificeerden zich voor de halve finales. De drie poulewinnaars waren de duo’s; Theo en Thea Kersten, Willie en Gien Gijtenbeek, Jan Rutten en Martien Visser.

Gelijk puntensaldo

Er waren twee duo’s die 2 wedstrijdpunten en een gelijk puntensaldo hadden, waardoor er een beslissing moest worden geforceerd waarbij iedere speler met 1 bal moest gooien en het duo dat het dichtste bij lag zou de halve finale bereiken. Henk van Leur en Peter Vissers deden dan net beter dan Willie Janssen en Theo Liebers.

Halve finales

In de eerste halve finale kwamen Willie en Gien Gijtenbeek uit tegen Theo en Thea Kersten, een echte Alte Herren confrontatie die werd gewonnen door Willie en Gien met 13-7. De andere halve finale ging tussen Martien Visser en Jan Rutten tegen Peter Vissers en Henk van Leur. Jan en Martien wonnen deze partij met 13-11 waarmee de finalisten bekend waren.

Finale

In een spannende en hoogstaande wedstrijd wonnen Martien en Jan tegen Willie en Gien waardoor zij Berg en Dals kampioen werden. Het was een geweldig geslaagde happening die volgend jaar zeker een vervolg zal krijgen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Leuk

Super, wat een atleten. Echt topsport van de bovenste plank.

wpDiscuz