[Update] Eisen Achilles ’29 afgewezen: degradatie definitief

GROESBEEK – Een nogal opmerkelijke eis van Achilles ’29: De ploeg wil dat de wedstrijd tegen Jong PSV en die van FC Den Bosch tegen FC Dordrecht beiden opnieuw worden gespeeld.

Het spoedappél wordt daarmee doorgezet.

Lening

De KNVB bracht bij Achilles ’29 drie punten in mindering vanwege het overtreden van financiële doelstellingen. Dat had weer te maken met een lening van 5 miljoen euro bij en Braziliaanse bank die niet goed van de grond kwam.

Laat in beroep

Achilles ’29 ging acht dagen (20 april vs. 28 april) nadat het van de KNVB te horen kreeg dat er punten in mindering zouden worden gebracht pas daartegen in beroep. Dat zorgde er voor dat de KNVB snel moest handelen; de bond wilde de zaak dit seizoen nog afronden, omdat de laatste speeldag aanstaande was. Als Achilles ’29 pas na de laatste speeldag een sanctie opgelegd krijgt, geldt die voor volgend seizoen.

Rechter: “genoeg tijd gehad”

De Groesbekers stelden vervolgens dat ze te weinig voorbereidingstijd hadden voor de beroepszaak in Zeist en probeerden dit via de rechter uit te stellen. Dat lukte niet, want de club had volgens de rechter genoeg tijd gekregen. De beroepscommissie handhaafde uiteindelijk de puntenaftrek, maar Achilles ’29 kreeg dat slechts enkele uren voor de laatste competitiewedstrijd te horen.

Beinvloed

Dat is Achilles ’29 in het verkeerde keelgat geschoten. De club vindt dat de KNVB de competitie op die manier heeft beïnvloed en wil dat de beroepszaak opnieuw plaats heeft. De puntenmindering is dan voor volgend seizoen. Daarnaast wil men dat de wedstrijden van Achilles ’29 en degradatieconcurrent FC Dordrecht (laatste speeldag) worden overgespeeld. Mocht dat niet kunnen dan eist Achilles ’29 zelfs dat ze volgend seizoen gewoon in de Jupiler League blijft spelen.

Andere procedures

Het spoedappèl is morgenochtend (woensdag 7 juni) om 09.00 uur bij het Gerechtshof in Arnhem en staat los van een andere procedure tussen de KNVB en Achilles ’29: die over de licentie. Daarover zegt Achilles ’29: “Partijen doen er alles aan zaken in onderling overleg op te lossen en juridische procedures te voorkomen. Wij gaan er nu van uit dat de KNVB en Achilles’29 hier samen op een goede manier uit gaan komen”.

Update 07-06-2017, 10:45 uur
De eis om FC Dordrecht het duel over te laten spelen is door Achilles ’29 geschrapt. Uitspraak volgt vrijdagmiddag.

Update 09-06-2017, 12:45 uur
De rechtbank gaat niet mee in de eisen van Achilles ’29. De vordering is afgewezen. De Groesbeekse ploeg is daarmee definitief gedegradeerd naar de Tweede Divisie.

Bron: DeGroesbeek.nl, Achilles ’29


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 35 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Driewieler

Hoe staat het met de salarissen?

Theo

Al het geld gaat naar advocaten. Kat in het nauw he….?!

Jose

Wat n stumpers. Gewoon lachwekkend

Knvb

Ongelooflijk! Het gaat maar door. Hoe gek kun je zijn. Heren / dames: Stop, jullie hebben het groesbeekse voetbal al genoeg vernederd de laatste jaren. Heel nl lacht het voetbal hier uit door jullie. Leden: jaag die gasten weg joh!

Overspelen? Waarmee ? Alle spelers zijn weg!

Kelje

weten ze wat ze eisen, ze hebben niet eens 11 spelers haha
of eisen ze ook dat die voorbijgangers terug komen

Henkie

Overspelen, waarmee? 7 tegen 7 zeker.Kom op wees sportief en neem je verlies. Volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Gerben

Man man man. Wat een gek gedoe. Dadelijk heeft die gekke voorzitter nog een andere eis.
Hij wil VVV het kampioenschap afnemen en zelf kampioen worden.
Wie betaalt de proceskosten?
Ze hebben geen nagel om aan hun reet te krabben.
Betaal de spelers maar.
Hoe overspelen?? 5 tegen 5.
De spelers die weg zijn komen niet terug voor dit lachwekkende schouwspel.
Gewoon failliet verklaren, grond veranderen in bouwgrond en over een paar weken weet niemand nog wat achilles ooit was.

Joep

Joep

Voetballiefhebber

Familie Derks jullie zijn gedegradeerd accepteer het gewoon jullie hebben de club al zo goed als kapot gemaakt is nu goed en stap gewoon op bij de club ze zijn beter af zonder jullie geef de club terug aan de supporters en de voetballers

Voetballiefhebber denk dat het al veel te laat is om de club terug te geven aan de supporters. Ze hebben zoveel geld geleend overal dat dit onmogelijk is .

Hyballa

Wie is hier nu gek, neem je verlies,vertrek Fam. Derks en laat anderen die hart voor de club hebben de zaak vlot trekken

R. Ommel

Plat gooien en kippenschuren neer zetten. Stinken doet het er nu toch.

Theo

Ik denk dat veel Achillesleden niet zouden treuren als de familie zich terug zou trekken en er een nieuwe start gemaakt zou worden. Dit is echter onmogelijk. Achilles en fam. D zijn tot elkaar veroordeeld en de familie heeft de club volledig in haar macht. Eigenlijk gijzelen ze de volledige club incl. leden. Triest om van een afstand te zien maar zo is het wel.

buisje
Het is werkelijk te sneu voor woorden. Ik schaam me, voor de zoveelste keer. Niet voor Achilles, of om Achilles-lid te zijn. Nee, ik schaam me voor de familie Derks, die uit naam van Achilles (want dat zijn wij, de vereniging ! De leden ! En niet zij…!) werkelijk alles schaamteloos doen, om hun eigen doel, hun eigen gelijk te halen. Telkens weer wordt de naam Achilles ’29 in de media door de modder gehaald. Achilles eist dit… Achilles eist dat… Achilles zus… Achilles zo… Ze twitteren zelfs op persoonlijke titel op het Achilles-twitteraccount. Te triest voor woorden… Maar de… Lees meer »
Jean - Paul

@buisje, ik heb niets, maar dan ook echt niets met Achilles. Wel vraag ik mij het volgende af. Jij schrijft Achilles lid zijn. Heb jij op een algemene ledenvergadering verteld wat jou dwars zit? Of zeg jij niets maar schrijf je het hier maar anoniem op?

potje

Waarom mag er om achilles en of de familie derks van alles gezegd worden maakt niet uit wat.maar als het over de treffers gaat worden soortgelijke opmerkingen van de site gehaald.ik spreek uit ervaring.

On topic…achilles pak je verlies en begin opnieuw.

Potje lees is wat buisje schrijft .

wit zwarte piet
Het is gewoon triest maar oh zo voorspelbaar wat er nu al en straks nog allemaal naar buiten komt,triest! Iedere keer weer de schuld bij de ander neerleggen, aandoenlijk & ontelbaar lang is die lijst al. Oplossingen en verklaringen blijken telkens leugens te zijn; hebben de spelers hun salaris al (?), heeft die vage bank die wij niet mogen kennen de lening al vrij gegeven? Hebben Frans en de familie Derks hun salaris en vergoedingen ontvangen; vast wel!!! Welke concrete plannen heeft het bestuur voorbereid voor het geval van een degradatie? Als declaraties, rekeningen en het salaris al niet worden… Lees meer »
Bassie

Wat veel negatieve reacties hier zeg.
Natuurlijk laat de knvb de wedstrijd overspelen. PSV werkt er niet aan mee en Achilles wint reglementair met 3-0.
De 3 punten straf zal worden in getrokken en volgend seizoen gewoon weer Jupiler league. De 5M wordt deze week nog gestort en de nieuwe accomodatie zal snel klaar zijn.
Over 2 jaar eredivisie, en over 4 jaar gaat achilles Europa in. En heel Groesbeek staat te klappen voor Harrie.

wpDiscuz