Jasper Bons overtuigend kampioen PION

GROESBEEK – Met een score van 11 punten uit 13 partijen liet Jasper Bons er geen twijfel over bestaan wie in het seizoen 2016-17 de beste speler van schaakclub PION was.

Luuk de Ruijter 2e

Omdat Bons’ laatste partij in de competitie niet gespeeld kon worden door afwezigheid van zijn tegenstander, speelde hij een partij minder dan zijn concurrenten, maar dat maakte al niet meer uit. Luuk de Ruijter werd tweede met 10 punten uit 14 partijen.

Sterke bezetting

De Groesbeekse schaakcompetitie was het afgelopen seizoen het sterkst bezet van de afgelopen jaren. Dat kwam enerzijds doordat bijna alle sterke spelers meededen, waaronder zelfs een vanuit Hattem. Anderzijds is het niveau van enkele leden gestegen. De twee jongste spelers, Jasper en Olav Schoonenberg, naderen de Nederlandse top-100, maar ook de pensioengerechtigde De Ruijter maakt een ware revival mee. Hij werd seniorenkampioen van Nederland en zijn rating stijgt als die van een schaakgekke tiener.

Ongenaakbaar

Bons bleef ze dus allemaal de baas. Hij werd eerder kampioen, maar dat was na een spannende strijd met verschillende troonpretendenten. Jasper bleef zich echter ontwikkelen door serieuze training, openingsstudie en het spelen van toernooien, en met resultaat: dit seizoen was hij ongenaakbaar.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 juni, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Jasper Bons overtuigend kampioen PION

Reageren is niet toegestaan.