Achilles ’29 verder in KNVB-bekertoernooi

GROESBEEK – Achilles ’29 heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. De mannen van trainer Eric Meijers wonnen de wedstrijd tegen OFC Oostzaan: 3-2.

Foto: Website Achilles ’29.

De wedstrijd begon na één minuut stilte vanwege het overleden van Achilles ’29-lid Jan Loeffen.

Jonge groep

Het was voor Achilles ’29 het eerste officiële duel van het nieuwe seizoen. De ploeg heeft deze zomer gewerkt aan een nieuw elftal en dat heeft geresulteerd in een behoorlijk jonge groep. Daarmee probeert het team een rol van betekenis te gaan spelen in de Tweede Divisie, waarin ook dorpsgenoot De Treffers speelt. Eerste speeldag is op 26 augustus.

Voorronde

Terug naar het KNVB-bekerduel tegen derde divisionist OFC Oostzaan. Achilles ’29 moest die wedstrijd winnen om komend seizoen in het hoofdtoernooi van de KNVB-beker mee te mogen doen; het betrof namelijk een voorronde-duel. De start was voor de Groesbekers niet best. De uitploeg opende na een kwartier spelen namelijk de score door een treffer van Henry Opoku. Het duel werd daarmee al snel open gebroken.

Gelijk

Achilles ’29 kwam 20 minuten later op gelijke hoogte. Na een overtreding op Achilles ’29-speler Niek Versteegen mocht Omid Popalzay vanaf een meter of 16 een vrije trap nemen. De 21-jarige Afghaan schoot de bal in het doel. Nog voor rust hadden de witzwarten op voorsprong kunnen komen, maar Guyon Philips schoot voor open doel naast.

Spanning in 2e helft

In de tweede helft trok Achilles ’29 de wedstrijd naar zich toe. Boy van Beek zette de Heikantbewoners met een mooi schot op een 2-1 voorsprong. Een kwartier voor tijd maakte Adnan Barakat er nog wel 2-2 van. Daarmee beloofde het nog een spannend kwartiertje te worden op sportpark De Heikant in Groesbeek. In de extra tijd maakte Niels Wouters namens de thuisploeg de winnende treffer.

Klik hier voor het overzicht van de KNVB-beker 2017/2018.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 augustus, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Poppi

De toeschouwersaantallen zijn niet verbeterd zag ik hahahahahahah, wat een nepclub geweldig! Ga zo door, jullie vermaken iedereen.

Robdeel

Wat een zielige club! Nog steeds zijn de spelers van afgelopen seizoen niet betaald! Schandalig, wat een wanbeleid. Alsof die jongens geen financiële verplichtingen hebben?! Alle contractspelers van vorig jaar hebben de maand juni (!) nog niet uitbetaald gekregen… nep-bestuur schaam je diep. Bah!

Driewieler

Niet alleen de spelers zijn niet betaald en de daarbij behoorende belastingen. De bus maatschappij, kledingsponsor daarom
Spelen ze nog steeds met deze huidige sponsor! Overige ingeleend personeel nog steeds niet betaald en helaas ook plaatselijke ondernemers… deze durven allemaal geen stappen te ondernemen omdat ze bij eventueel faillisement helemaal niks meer krijgen en sommige dan zelf in de problemen komen! Netjes hoor!

Stefan

Aanstaande maandag is de dag van de waarheid voor de club dan gaan spelers het vonnis geven betalen anders stekker er uit !!!!

Wat een zielig volk, het gaat hier over een beker wedstrijd, houd dat gezeik nooit op.

Theo

Over de wedstrijd hoor je niks alleen maar treffers en afgunst.Dat holcher al de tas het gepakt en weg is schrijven ze niet brrr

kloeke

@gerrit……dat wat achilles betreft heb jij en die anderen helemaal gelijk in,neemt niet weg dat jij dan als zogenaamde treffers man een volslagen idioot bent om te zeggen om ff iemand in elkaar te rossen bij zuid.want het klopt natuurlijk ook wat diegene zegt over jullie sponser.ik neem jullie alletwee maar niet serieus en hoop dat zowel achilles en de treffers sportief goed gaan meedraaien.

Patrick

Het valt voor de meeste mensen niet mee om alleen te reageren op het bericht zelf. Alleen maar proberen om mensen uit de tent te lokken. DOE EENS NORMAAL !!!!!

wpDiscuz