[Foto’s] Groesbeeks Gruwelijkste levert € 86.000,- op

GROESBEEK – Zondag was de zesde editie van de zware mountainbiketocht “Groesbeeks Gruwelijkste”.


De opbrengst van Groesbeeks Gruwelijkste 2017 was € 86.000,-. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Het was weer een prachtige toertocht door de bossen van Groesbeek en omgeving. Het evenement leverde dit jaar € 86.000,- voor het goede doel op.

Bijna 400.000,- in totaal

Dat is buiten de jubileumeditie van vorig jaar om, waarbij ook wat side-events waren, het hoogst behaalde bedrag sinds het ontstaan van Groesbeeks Gruwelijkste. In totaal is er in de afgelopen 6 jaar zo`n € 400.000,- opgehaald voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Daar mogen de initiatiefnemers trots op zijn.

Routes

Deelnemers, die uit heel Nederland komen, konden kiezen uit de route van 25km, 50km, 75km of de taaiste van allemaal: de 100km. Een maximum aantal van 1500 deelnemers had zich al binnen één week nadat de inschrijving geopend was ingeschreven. Zij konden op zondagochtend onder goede weersomstandigheden beginnen aan hun rit. De meesten (650) fietsten de 100 kilometer. Zo’n 100 deelnemers, voornamelijk ouders en kinderen, legden de 25km route af. De overige 750 sportfanaten fietsten de 50 km of de 75 km-route.

Mooie toekomst voor mountainbike

Wethouder Sylvia Fleuren (CDA) van de gemeente Berg en Dal was bij de startlocatie op sportpark Zuid aanwezig. “Wij zijn als gemeente blij met en trots op alle vrijwilligers die de evenementen mogelijk maken. Niet alleen vandaag, maar ook deze week en heel het jaar”, zei Fleuren. Op het gebied van mountainbike staat Berg en Dal ook niet stil, liet de wethouder weten. Het college heeft onlangs € 10.000,- uit getrokken voor nieuwe MTB-routes. “Dat is een mooie toekomst voor het mountainbike. Dat gaat leiden tot de langste MTB-route van Nederland”, aldus Fleuren.

Het doel van Groesbeeks Gruwelijkste

Ouders en vrienden van de in juni 2011 op 3-jarige leeftijd overleden Robbe Alsemgeest willen zich inzetten om zoveel mogelijk financiële middelen te genereren welke beschikbaar worden gesteld aan onderzoek voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten. Daartoe is de stichting Road4Energy opgezet. Middels het evenement “Groesbeeks Gruwelijkste”, met 150 vrijwilligers, kan de stichting geld doneren aan het goede doel.

Ook goed voor imago

Overigens is het evenement ook goed voor de lokale economie. Het mountainbike-evenement heeft het dorp Groesbeek vorig jaar € 42.000,- en een beter imago opgeleverd. Dat bleek uit een onderzoek naar de economische en toeristische impact van het evenement. Het onderzoek is uitgevoerd door de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
johannes

En dan mogen we het waarschijnlijk niet hebben over de vele in tricot gestoken ‘assholes’ die wandelaars en ‘gewone fietsers’ zowat, en soms daadwerkelijk, omver rijden.

Top evenement en top organisatie, hulde!

Handige Harrie

Top! daar doe je het voor toch…

wpDiscuz