Achilles ’29 stunt in beker met winst op NAC Breda

GROESBEEK – Achilles ’29 heeft de bekerwedstrijd tegen eredivisionist NAC Breda gewonnen.

De Groesbekers wonnen in eigen huis met 4-3 en zorgden daarmee voor een megastunt.

Druk

Het kan spoken op sportpark De Heikant, dat was vooraf wel duidelijk. Dat Achilles ’29 ook deze bekerwedstrijd mee kon komen bleek al in de eerste helft. De mannen van trainer Eric Meijers zetten NAC regelmatig onder druk, maar kwamen in het begin van het duel wel op achterstand. Rai Vloet scoorde na 7 minuten uit de corner. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten, want binnen een kwartier was Imran Oulad Omar trefzeker, nadat hij even daarvoor nog de lat raakte.

Rust

Achilles-doelman Timo Plattel voorkwam na iets meer dan 20 minuten spelen een achterstand. De sluitpost greep goed in bij een inzet van Giovanni Korte. Toch werd het niet veel later alsnog 1-2 via Karol Mets. De gasten hadden veel balbezit, maar Achilles ’29 hield goed stand en ging rusten met een 1-2 achterstand.

Comeback

Die achterstand werd na rust omgebogen tot een voorsprong. Eerst scoorde Boy van de Beek vanaf elfmeter de gelijkmaker, vlak nadat Richelor Sprangers namens NAC nog een goede kans om zeep hielp. Daarna liepen de witzwarten door treffers van Niels Wouters (64′) en Shuremy Felomina (73′) uit naar 4-2.

Rode kaart

Een stunt was in de maak. Plattel moest nog enkele keren ingrijpen om te voorkomen dat NAC de aansluitingstreffer kon maken, maar de thuisploeg leek op rozen te zitten toen Vloet een rode kaart kreeg. Met één man meer op het veld kwam de overwinning niet meer in gevaar, ondanks een tegentreffer diep in blessuretijd. Na 95 minuten was de bekerstunt een feit.

Achilles ’29 heeft zich geplaatst voor de volgende ronde en zit nu bij de laatste 32. Ook De Treffers zit daar na de overwinning op SC Genemuiden bij.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Trefferssupporter

Heel erg knap!
Gefeliciteerd

De Kuier.

Een avondje NAC……maar dan op de Heikant.

Nac eredivisie onwaardig.. slechte ploeg

zuidje

zeer knap!

Fan van A en de T

Leuk die positieve reacties. Zo kan het dus ook.
Achilles EN de Treffers veel succes. Leve Groesbeek

Jan zo slecht zijn ze niet anders hadden ze niet in de eredivisie gestaan, maar het zal wel een andere reden hebben die reactie van jou. Achilles knappe prestatie die jullie geleverd hebben en ik hoop dat jullie ver komen.

En dat geld ook voor de Treffers dat ze ver mogen komen, is toch prachtig voor Groesbeek.

wpDiscuz