[2I] Germania begint slecht aan nieuwe seizoen

GROESBEEK – Germania is slecht begonnen aan het nieuwe seizoen.

In de thuiswedstrijd tegen Orion liep de ploeg van Piet de Kruijff tegen een 1-3 nederlaag aan. Dit was geenszins geflatteerd want vooral in de eerste helft had Orion vele kansen om de 0-2 voorsprong flink uit te bouwen.’

Nog niet ingespeeld

Germania startte in de geheel nieuwe samenstelling dit nieuwe seizoen en dat men nog niet helemaal op elkaar ingespeeld is, lijkt duidelijk. Orion trok vanaf het begin het initiatief naar zich toe en dat leidde in de eerste 5 minuten al tot een drietal corners. Germania speelde in die fase erg onrustig en dit kenmerkte zich tot heel veel onnodig balverlies.

Ongehinderd

Vooral de afstemming in het centrum van de verdediging liet nogal wat te wensen over waardoor de Orion-aanvallers diverse malen bijna ongehinderd konden penetreren in het strafschopgebied van Germania. Dit leidde in de 12e minuut tot de 0-1 voorsprong voor Orion. Er werd teveel ruimte gegeven aan de rechterkant van de Germania-verdediging en de voorzet die daar het gevolg van was, kon vrijwel ongehinderd worden ingekopt door de Orion spits: 0-1.

Orion vergeet marge uit te breiden

Germania wilde deze tegenvaller meteen goedmaken maar vergat daarbij de verdedigende taken. Zo ging rechter verdediger Tijn Jellema in de 16e minuut mee in de aanval, maar vergat daarbij wat hij achterliet zodat Orion over die kant in de rebound weer vernietigend kon toeslaan: 0-2. Germania deed in die fase weinig terug maar in de 24e minuut bereikte een dieptepass Nasim Saber die de te ver uitgelopen keeper van Orion omspeelde en een prachtige lob losliet. Helaas voor Germania bereikte deze lob slechts de paal. Orion speelde zich in de eerste helft nog een aantal kansen uit maar faalde in de definitieve knock-out. Ruststand 0-2.

1-3

In de 55e minuut kwam Orion op 0-3 doordat Jeroen van Wetering een goede voorzet vrij kon intikken. Germania stelde daar vrij weinig tegenover tot de 58e minuut toen Melvin de Klijn werd onderuitgehaald binnen de 16 meter. Hij belastte zichzelf met de penalty en scoorde 1-3. Hierna wisselde Germania nog enkele malen maar de wedstrijd was gespeeld en de wissels leverden niet het gewenste resultaat op. Orion won hierdoor volstrekt verdiend met 1-3. Een slecht begin voor de groen-witten.

Klik hier voor de stand van zaken in de Tweede Klasse I.

Bron: Germania


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 september, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [2I] Germania begint slecht aan nieuwe seizoen

Reageren is niet toegestaan.