[Update] Knappe overwinning De Treffers op AFC

AMSTERDAM – De Treffers heeft zichzelf zondagmiddag een goede dienst bewezen.

De Groesbekers waren met 1-4 te sterk voor AFC.

Bij rust stond het 0-1 door een doelpunt van Coen Maertzdorf. De voorsprong was verdiend en had eigenlijk al hoger kunnen zijn. Joris Janssen en Bas Hendriks misten voor de openingstreffer nog goede kansen en ook Cedric Badjeck had een prima scoringskans. Het bleef uiteindelijk bij de nipte voorsprong.

Daar kwam in het tweede bedrijf verandering in. Nick de Bondt maakt er in de 59e minuut vanaf elfmeter 0-2 van. AFC ging alles op alles spelen en even werd het toch nog spannend. De thuisploeg kreeg namelijk een strafschop en Magid Jansen scoorde de aansluitingstreffer.

De wedstrijd werd in de slotminuten door Badjeck beslist. De aanvaller tekende de 1-3 aan en één minuut later werd het door Maertzdorf zelfs nog 1-4. Voor De Treffers was het de eerste uitoverwinning op AFC sinds jaren. De overwinning was hoe dan ook hard nodig want de mannen van trainer Anton Janssen zakten steeds verder weg op de ranglijst.

De Treffers staat nu 10e.

Update 01-10-2017, 21:30 uur
Hennie van de Weerd was in Amsterdam aanwezig en sprak met trainer Janssen. Van de Weerd leverde voor ons wat tekst aan. “Ik heb tegen mijn spelers in de kleedkamer gezegd dat het eens tijd werd dat we hier eens een driepunter gingen scoren . Na zeven verloren wedstrijden de afgelopen jaren begint er een andere cyclus, was mijn gedachte. Dat hebben we waar gemaakt want de eerste overwinning hebben we binnen”, aldus Janssen.

De overwinning was volkomen terecht gezien het spelbeeld, constateerde de oefenmeester na de wedstrijd. “Na de eerste vijftien minuten van de wedstrijd zijn we echt goed in het duel gekomen. Het zat vandaag op veel fronten mee door de gedrevenheid van het team. Met name waren alle tweede ballen voor ons, met een goed bezet middenveld. Op de bank zat ik eerlijk gezegd te wachten tot wij zouden scoren. De goal van Coen (Maertzdorf, red.) viel op het juiste moment”.

Janssen twijfelde er niet echt aan dat de overwinning in gevaar zou komen. “We konden het moeiteloos mannen achterin. Het werd nog even spannend na de penalty van AFC. Maar uiteindelijk maken we het professioneel af door de ruimte optimaal te benutten en nog twee goals maken in vier minuten. Aan een gelijkspel hadden we niets. Een driepunter was de insteek en dat hebben we uitstekend gedaan vandaag”, besluit de trainer.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Treffers 2

Goede overwinning. Dit hadden we nodig.

Goed gedaan mannen belangrijke overwinning!

As, we toch gewoon 3 punten tegen Lisse gehaald hadden. As we gewoon tegen Barendrecht gewonnen hadden. Dan hadden we gewoon bovenin gestaan. Maar ja as is iets anders dan hebben.

prutser

gaat lekker bij onze wit zwarte vrienden lees ik zojuist

wpDiscuz