[2I] Gelijkspel Germania in bloedstollend duel

ZUTPHEN – In de uitwedstrijd tegen AZC Zutphen (dat dit jaar 100 jaar bestaat) heeft Germania een gelijkspel behaald.

Of dit als verlies van twee punten moet worden beschouwd of winst van één punt, zal altijd ongewis blijven. Want het scoreverloop was erg opmerkelijk.

Slecht begin

Germania begon erg slecht aan de wedstrijd want na 10 minuten keek de ploeg van Piet de Kruijff tegen een 2-0 achterstand aan. De achterhoede was niet potdicht en simpele diepe ballen van de tegenstander leverden al meteen grote problemen op. Vooral aan de linkerkant van de Germania-defensie was het open huis en dit werd ook niet gerugdekt door de Germania-binnenverdedigers.

Aansluiting

Voortdurend werden er verdedigend verkeerde keuzes gemaakt en het was dan ook een wonder dat Germania in de eerste 20 minuten niet tegen een grotere achterstand aanliep. Onverwacht kwam Germania in de 21e minuut op 2-1 toen een goed genomen corner van Nasim Saber door Jacob Berger achter de AZC-doelman gewerkt werd. Ruststand 2-1.

Ander wedstrijdbeeld

Na rust een geheel ander Germania; kennelijk was in de rust het nodige verteld in de kleedkamer. Dat leidde in de 48e minuut tot de 2-2 toen Saber een foutje in de AZC-achterhoede afstrafte en met een uitgekiende lob 2-2 liet aantekenen. Germania bleef druk uitoefenen op de matige achterhoede van AZC en dat leidde in de 78e minuut tot een 2-3 voorsprong toen Max Nas een foutje in de achterhoede afstrafte en met een hard schot de AZC-doelman kansloos liet.

Germania zet aan

Germania drukte door en twee minuten later werd Saber diep gestuurd en zijn breed gelegde pass was een gewillige prooi voor Melvin de Klijn die simpel 2-4 kon aantekenen. Hierna kreeg Germania enkele uitgelezen kansen om uit te lopen tot 2-5 en zelfs 2-6 maar men faalde in de afwerking. En zoals een oude voetbalwet zegt, gebeurde er daarna het onvermijdelijke.

Verspeelde winst

In de 87 minuut werd na weer slecht dekken de stand op 3-4 gebracht door een goede kopbal en in de vierde minuut van de blessuretijd maakte de ingevallen Jordy Wijnhoven en domme overtreding op 20 meter voor het eigen doel. De slim genomen vrijen trap leidde alsnog tot een 4-4, waarmee Germania eigenlijk te weinig kreeg.

Klik hier voor de stand van zaken in de Tweede Klasse I.

Bron: Germania


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichten

Samengevat: Germania heeft zich prima hersteld van de domper van vorige week tegen Orion en kan met vertrouwen de verdere loop van de competitie tegemoet zien.Tags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [2I] Gelijkspel Germania in bloedstollend duel

Reageren is niet toegestaan.