[2I] Germania wint verdiend van Vorden

GROESBEEK – Germania weet weer wat winnen is. In de thuiswedstrijd tegen Vorden trok de ploeg van Piet de Kruijff met 2-1 aan het langste eind.

Germania maakte het zich in de slotfase zelf nog erg moeilijk door in de 88e minuut nog een doelpunt toe te staan, nadat men legio kansen had gemist om de 2-0 voorsprong uit te bouwen.

Slordig

Het eerste half uur gebeurde er weinig. Het was voor beide ploegen zoeken en dat resulteerde in veel middenveldspel met aan beide kanten veel onnodig balverlies. In de 34e minuut was Germania dicht bij de openingstreffer toen Melvin de Klijn zich op de rand van het 16 meter gebied goed vrij draaide en met een laag schot de doelman van Vorden kansloos liet. Tot grote teleurstelling van Germania eindigde de bal echter tegen de paal.

Kansen verspeeld

Germania verhoogde de druk op de Vordense achterhoede en in de 40e minuut was Nasim Saber tot twee keer bijna toe aan de openingstreffer. Zijn inzetten, voortkomende uit een scrimmage, werden tot twee keer toe weggewerkt, waardoor de 0-0 stand op het bord bleef staan.

Openingstreffer

Na rust een feller Germania dat nu meer en meer de duels won en ook meer dan in de eerste helft tot kansen kwam. In de 48e minuut gaf Saber Melvin de Klijn de kans om de score te openen, maar ook zijn inzet trof geen doel. In de 52e minuut was het dan eindelijk raak: Een goed genomen vrije trap van Saber werd door Rens van Laanen met het achterhoofd verlengd naar de verre hoek waardoor de Vordense doelman kansloos was.

Voorsprong verdubbeld

Hierna kreeg Germania vijf tot zes uitstekende mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar door onnauwkeurigheden in de eindpass gebeurde dit vooralsnog niet. In de 76e minuut kreeg Germania de verdiende beloning. Een prachtige steekpass van Melvin de Klijn werd door Max Nas geweldig aangenomen en koel onder de doelman van Vorden doorgeschoven: 2-0.

Gemiste penalty

Eén minuut later had het 3-0 kunnen staan toen Tijn Jellema vanuit de achterhoede mee naar voren kwam en na weer een goede steekpass vanuit het middenveld alleen voor de Vordense doelman verscheen. Helaas voor Germania voorkwam de doelman door een katachtige reactie een treffer. Tien minuten voor tijd werd Nasin Saber binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald, maar de toegekende penalty werd door Melvin de Klijn te zwak ingeschoten. Even later raakte Melvin de Klijn de paal toen hij zijn hoofd tegen een goed genomen vrije trap van Rens van Laanen zette.

Aansluiting

En zoals het in het voetbal dan vaak gaat, valt het doelpunt dan aan de andere kant. Als je zelf nalaat te scoren, dan doet de tegenstander dat meestal. Dat gebeurde nu dus ook want Vorden kwam in de 88e minuut terug tot 2-1 na een corner waarbij er in de Germania-achterhoede onvoldoende werd gedekt. Daardoor kon de bal vrij worden ingekopt. Daarna werd het nog even spannend want de scheidsrechter liet om onduidelijke redenen maar liefst vijf minuten naspelen. Aan de stand kwam echter geen verandering meer waardoor Germania deze tweede thuiswedstrijd verdiend won.

Volgende week speelt Germania uit tegen Leones. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Klik hier voor de stand van zaken in de Tweede Klasse I.

Bron: Germania


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [2I] Germania wint verdiend van Vorden

Reageren is niet toegestaan.