[2I] Germania met lege handen in Beneden-Leeuwen

BENEDEN-LEEUWEN – Germania heeft zondagmiddag met 2-0 van Leones verloren.

De Groesbekers hadden in Beneden-Leeuwen tegen Leones tot aan de rust het beste van het spel, maar de ploeg van Piet de Kruijff werd steeds weer benadeeld door de uitermate partijdige clubgrensrechter van Leones.

“Partijdige grens”

Het is iemand natuurlijk niet kwalijk te nemen dat hij voor zijn eigen club is, maar deze man maakte het wel erg bont. In zeker 6 gevallen in de eerste helft vlagde deze man terwijl er in de verste verte geen sprake was van buitenspel. Als echter een scheidsrechter dit ook nog straffeloos laat voortduren (ook in de tweede helft), dan wordt een leuke pot voetbal eigenlijk onmogelijk gemaakt. Hierdoor was er voor Germania deze middag niks te winnen in Beneden Leeuwen.

Snel genomen vrije trap

Daar kwam tot overmaat van ramp nog bovenop dat vlak voor rust een te snel genomen vrije trap van Leones, omdat er nog enkele spelers van Germania op de grond lagen, tot een doelpunt leidde. De terecht protesterende aanvoerder van Germania werd echter hooghartig weggestuurd en daarmee werd de rust dus met een 1-0 stand bereikt. Dit doelpunt ontstond nadat Germania de beste kans niet had benut om op voorsprong te komen. Ruben Wuarbaran loste in de 43e minuut een uitstekend schot dat door de doelman van Leones werd losgelaten. In de rebound schoot Nasim Saber weer goed in maar nu stond er een speler van Leones op de doellijn om redding te brengen.

Rode kaart

Na rust golfde het spel op en neer zonder dat dit veel mogelijkheden aan beide zijden opleverde. In de 53e minuut kwam Germania met 10 man te staan nadat Frenk Wouterse zwaar werd bestraft met rood na een te laat ingezette sliding. Germania liet zich hierdoor echter niet ontmoedigen en in de 57e minuut leverde dit de beste kans voor Germania op. Karen Tevoynan werd diep gestuurd en mocht deze keer ondanks weer een onterecht vlagsignaal wel eens door, maar zijn lob verdween helaas net over het doel.

Beslissing

Germania bleef ondanks de numerieke minderheid de aanval zoekenm maar weer een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter leidde tot de 2-0 voor Leones. De bal werd aan de rechterkant voor iedereen duidelijk met de hand meegenomenm maar de handsmakende speler mocht om onbegrijpelijke redenen door. Zijn voorzet werd prima opgepikt en fraai ingeschoten (2-0) en hiermee was de wedstrijd gespeeld. Een wedstrijd die Germania nooit kon of mocht winnen want deze middag was de arbitrage wel heel erg van slag. Laten we het maar op een offday van de man in het zwart houden.

Volgende week weer een uitwedstrijd, dan in Elst tegen Spero.

Klik hier voor de stand van zaken in de Tweede Klasse I.

Bron: Germania


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Emma

Weg met deze man in het zwart.

wpDiscuz