DeGroesbeek.nl lanceert verkiezingssite VerkiezingenBergenDal.nl

GROESBEEK/GEMEENTE BERG EN DAL – Op 21 maart 2018 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Waarschijnlijk ook dit keer met een referendum: die over de “Sleepwet”.


Screenshot van de website.

Partijen zijn al bezig

Dat lijkt misschien allemaal nog ver weg, maar partijen zijn al begonnen met de voorbereidingen. Programma’s worden langzaamaan samengesteld (één is al verschenen), lijsttrekkers worden gekozen en de politiek zal zich qua persberichten en op social media ook steeds vaker van zich laten horen.

Prioriteit

Drie jaar geleden leverde dat voor DeGroesbeek.nl rondom de verkiezingen een behoorlijke piek aan aangeleverde nieuwsberichten vanuit de politieke partijen op. Dat vinden wij niet erg, maar deze berichten zijn niet allemaal even goed in te plannen tussen het reguliere nieuws door. Wij moeten qua nieuwswaarde prioriteren (tevens max. 4/5 berichten per dag), wat ook weer vragen op kan roepen bij (onder andere) de politieke partijen.

Overkill

Om in aanloop naar en rondom de verkiezingen een overkill aan politiek nieuws op DeGroesbeek.nl te voorkomen en het voor inwoners van de gemeente Berg en Dal ook zo overzichtelijk mogelijk te houden, hebben wij besloten dat voor de verkiezingen in 2018 anders aan te pakken. De domeinnaam was namelijk toch al enige tijd (feb. 2014) in ons bezit. Daarom is VerkiezingenBergenDal.nl definitief opgestart, met bijbehorende Facebookpagina en Twitteraccount.

Alles op één plek

Al het verkiezingsnieuws, verkiezingsprogramma’s, partij-informatie en praktische informatie voor wat betreft het stemmen zelf op één website. Handig en overzichtelijk. Niet alleen redactioneel voor ons, maar juist ook voor u als het om informatie omtrent de verkiezingen gaat. Tevens is óók daar de mogelijkheid om te discussiëren over de onderwerpen. Het “grotere” verkiezingsnieuws (bekendmaking programma’s bijvoorbeeld) zal uiteraard ook gewoon hier op DeGroesbeek.nl verschijnen.

Let wel: het is voor ons de eerste keer dat wij dit doen en betreft dus een pilot. Op- en aanmerkingen en suggesties zijn welkom via [email protected].

Noot voor de politieke partijen en anderen: Informatie met betrekking tot de verkiezingen kan in principe zowel naar DeGroesbeek.nl als naar VerkiezingenBergenDal.nl gemaild worden. Wij zorgen dat het op de goede plek terecht komt.


Screenshot van de website.

Bron: DeGroesbeek.nl, VerkiezingenBergenDal.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

(V)oedselbanken
(V)erhogingen
(D)oofstom

Horen zien en zwijgen

wpDiscuz