NEC verslaat Achilles ’29 in bekerderby

NIJMEGEN – Achilles ’29 is uitgeschakeld in het bekertoernooi. De Groesbekers verloren in de tweede ronde van de KNVB-beker met 3-0 van NEC.


Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Rode kaarten, een geannuleerde strafschop en de inzet van de videoref. De 5000 toeschouwers hoefden zich dinsdagavond niet te vervelen in De Goffert.

Rode kaart

De thuisploeg begon niet bijster sterk aan het duel. Achilles ’29 daarentegen was in de beginfase wel gevaarlijk, en dan vooral via Niels Wouters. Zijn kopbal en schot hadden alleen niet het gewenste resultaat. Na een kwartier spelen stond NEC al met tien man. Een grove overtreding van Suentley Alberto werd (na de videobeelden bekeken te hebben) gestraft met een rode kaart. In eerste instantie deelde de scheids slechts een gele kaart uit.

NEC sterker

Met één man meer op het veld had Achilles ’29 alleen in het aantal spelers een veldoverwicht. NEC kon druk zetten op de Groesbeekse defensie, had zo`n 75% balbezit en kreeg ook de betere kansen van de twee ploegen. Het leidde vlak voor rust tot een doelpunt van Arnaut Groeneveld na een mooie combinatie, al leek er wel sprake van buitenspel. Desalniettemin gingen de Nijmegenaren met een verdiende voorsprong de rust in.

Annuleren strafschop, alsnog 2-0

Na 51 minuten zag het naar uit dat NEC een strafschop zou krijgen, maar opnieuw besloot de scheidsrechter op advies van de videoref anders. De overtreding was namelijk buiten het strafschopgebied, bleek na het bestuderen van de beelden. De vrije trap belandde op de paal, waardoor Achilles ’29 nog goed weg kwam. De gasten stonden na een klein uur spelen ook met 10 man, nadat Shuremy Felomina zijn tweede gele kaart van het duel kreeg. Uit de vrije trap die daarop volgde maakte Ferdi Kadioglu er 2-0 van.

Kansjes

Voor NEC was het zaak de wedstrijd rustig uit te spelen. Na 68 minuten moest NEC-doelman Joshua Smits in actie komen op een schot van Boy van de Beek. Smits verwerkte de inzet tot corner en voorkwam daarmee de aansluitingstreffer. Aan de andere kant had Mohamed Rayhi de wedstrijd definitief in het slot moeten gooien, maar Achilles ’29-keeper Timo Plattel was alert. Dat was de sluitpost ook bij een schot van Joey Sleegers.

Achilles ’29 probeerde het in de slotfase nog wel, maar kon NEC niet meer in de problemen brengen. Vlak voor tijd maakte Rayhi er 3-0 van. NEC gaat door naar de achtste finales.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Endloss

Dit is het einde… dat doet de deur dicht…. jammer jongens van De Heikant!

splinter

Had meer verwacht van achilles 29 valt toch een beetje tegen jongens

Ze zouden is werken voor hun geld…

Hyballa

Welches geld Jan ??

Verriet

Wat een niveau zeg… tegen 10 man helemaal weggespeeld worden.. Paar jaar geleden konden we veel meer partij bieden en scoorden we uit en thuis tegen nec. Voetbal is niet om aan te zien. Je hoort meijers vanaf tv alleen maar aanmoedigen en dom schreeuwen en in het veld zit er ook geen enkel idee achter het voetbal. Echt heel zwak

Handige Harrie

Uit de beker gestoten door NEK. Ben benieuwd of er vandaag al iets in de media gaat verschijnen of dat ze wachten tot donderdag of vrijdag. Je zag het gisteren al aan de gezichten van de jongens, deze willen niet meer. Als ik geen bijstand zou beuren zou ik ook boos worden. Het blijven toch broodvoetballers die “schijt” aan de club hebben. Ze moeten maar terug naar het oude en vertrouwde cluppie. Back to basic.

zokanikhetook

Schijnt dat er na de ALV van morgen, een extra ALV komt, en wel op 14 december.

Patje P.

Hoeveel schapen zouden er kunnen grazen op het veld van Achilles ?

blauw zwart

alle supporters van achilles naar de koffie tafel bij de linde.betalen hoef niet word in gehouden op de spelers.
vrienden van de treffers helpen bij de koffietafel

buisje

Ik schaam me diep, dat we/ik dit allemaal toelaten.
Schaam jullie allemaal heel diep Achillesleden.
Wie de schoen past….

Supporter

Volgende week komt het allemaal goed, volgens meneer GRIMM.

Handige Harrie

Hoe was de ledenvergadering gisteren? Het is heel stil rondom Achilles ’29. Stilte voor de storm? Waarschijnlijk hebben de leden het bestuur van de BVO het voordeel van de twijfel gegeven. Ik begrijp jou helemaal “buisje” schaam schaam schaam mij ook heel diep!

blauw zwart

HANDIGE HARRIE.
NEK BESTAAT NIET JE BEDOELD NEC DE GROTE CLUB UIT ONS MOOIE NIJMEGEN.
IK ZEG OOK GEEN AGILLES

buisje

Harrie heeft voor de 247e x gezegd dat het geld eraan komt.
En iedereen kuste zijn voeten….

Trevor S.

@ Blauw zwart, je moet niet overdrijven met je grote club en trouwens je schrijft toch ook niet ENNIESEE ? groeten van NEK

wpDiscuz