[2I] Germania moet genoegen nemen met punt

GROESBEEK – Germania heeft zichzelf in de thuiswedstrijd tegen Varsseveld tekort gedaan door een groot aantal kansen te missen waardoor Varsseveld in de slotfase door een “lucky goal” alsnog langszij kon komen.

Bovenliggende partij

Germania begon uitstekend aan de wedstrijd en was voetballend duidelijk de meerdere van het zwakke Varsseveld. Zo kwam Nasim Saber in de 12e minuut na een zelf gecreëerde kans vrij voor de doelman, maar in plaats van de bal simpel langs de doelman te schuiven, koos hij voor een lob die alsnog door de Varsseveld-doelman kon worden gepakt. In deze fase was het Germania dat voortdurend de aanval zocht maar steeds was het probleem de eindpass. De rust werd bereikt met een 0-0 stand, waarmee Varsseveld goed weg kwam en Germania teleurgesteld de kleedkamers kon opzoeken.

Voetbalwet

Als je beter bent, moet je dit uitdrukken in doelpunten en als je dat niet doet, dan komt de klap vaak ineens onverwacht vanaf de tegenstander. Een oude voetbalwet luidt namelijk: “Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstandster dat wel voor je”. Voor rust gebeurde dat nog niet, waardoor na 45 minuten spelen de brilstand nog op het bord stond.

Verdiende voorsprong

Na rust hetzelfde spelbeeld: Germania dat beter was en de aanval zocht. In de 57e minuut leidde dit tot de verdiende 1-0 voorsprong toen Rens van Lanen vanaf links naar binnen trok en met zijn rechterbeen de verste hoek wist te vinden (1-0). In de 75 minuut werd Melvin de Klijn onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen en een penalty was het resultaat. Nasim Saber belastte zich met deze taak en schoot de bal hoog over het doel, hiermee Germania met een groot probleem opzadelende.

Onnodig puntverlies

Varsseveld, dat tot op dit moment geen enkele gevaarlijke aanval had weten te creëren, kreeg ineens weer hoop en het werd wee billen knijpen voor Germania. Uiteindelijk gebeurde wat iedere voetbalkenner weet: na een vrije trap belandde de bal tegen de lat en via een Germania-speler en de paal in het Groesbeekse doel: 1-1. Zo behaalde Varsseveld een onverdiend gelijkspel en kreeg Germania te weinig maar wel wat het over zichzelf had opgeroepen.

Dat zal echter over een aantal weken vergeten zijn want uiteindelijk tellen alleen de punten. Het wordt echt tijd dat Germania zich beseft dat alleen leuk spelen onvoldoende is om wedstrijden te winnen. Je moet ze er soms ook gewoon eens inschieten.

Klik hier voor de stand van zaken in de Tweede Klasse I.

Bron: Germania


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 oktober, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [2I] Germania moet genoegen nemen met punt

Reageren is niet toegestaan.