[Video/Foto’s] Effectief Achilles ’29 wint derby van De Treffers

GROESBEEK – Na 4,5 jaar stonden Achilles ’29 en De Treffers weer tegenover elkaar. Zaterdagmiddag om 15:30 uur was sportpark De Heikant het decor van de El Clásico van Groesbeek.


Na 4,5 jaar speelden Achilles ’29 en De Treffers weer tegen elkaar. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De derby werd door Achilles ’29, dat een halfuur lang met één man minder op het veld stond, gewonnen.

Sfeer

Fans van De Treffers gingen te voet naar De Heikant. Een vliegtuigje boven het sportpark wees Achilles ’29 nog even op de risico’s van het lenen van geld. Dat geld (5 miljoen euro) moet uit Brazilië komen, dus waren ook de vlaggen van dat land aanwezig. Het was duidelijk: de derby is weer terug in Groesbeek.

Vroege voorsprong Achilles ’29

Het waren creatieve stootjes buiten het veld aan het adres van Achilles ’29, maar juist dat team deelde in het veld de eerste echte stoot uit. De wedstrijd werd door de witzwarten namelijk al snel open gebroken. Na 9 minuten zette Niek Versteegen de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Het was daarna een redelijke felle wedstrijd, met veel kleine overtredingen, die op en neer ging.

Kansen De Treffers

In de 39e minuut voorkwam Achilles ’29-doelman Desny Royendijk met een knappe redding de gelijkmaker. Vlak voor rust kreeg De Treffers een enorme mogelijkheid om de stand alsnog gelijk te trekken, maar één-op-één met doelman Royendijk verzaakte Rafael Uiterloo te scoren. Hij schoot op de lat. Zodoende bleef het in een vermakelijk, maar geen hoogstaand duel, 1-0 bij rust.

Overwicht

Het eerste wapenfeit na de thee was in de 55e minuut. Nick de Bondt mocht een vrije trap nemen, maar schoot de bal over het doel. Een minuut later leek Cedric Badjeck te scoren. De aanvaller van De Treffers stond echter buitenspel. Achilles ’29 was tot op dat moment onzichtbaar en loerde op de counter. De Treffers had het veldoverwicht, maar kon nog niet gevaarlijk genoeg worden om Achilles ’29 aan het wankelen te krijgen.

Vijf hectische minuten: twee doelpunten en rood

Na één uur spelen was het juist bij de eerste de beste kans voor Achilles ’29 gelijk raak. Boy van de Beek schoot zijn club naar 2-0. De aansluitingstreffer liet niet lang op zich wachten, want Pim Balkestein scoorde twee minuten later met een kopbal uit een vrije trap de 2-1. Er gebeurde daarna van alles en het resultaat was een rode kaart voor Achilles’29-speler Jesse Edge wegens natrappen.

10 vs. 11

Een man meer en nog een halfuurtje op de klok; De Treffers had genoeg ruimte om de achterstand om te buigen en met minstens één punt terug te keren richting Zuid. Het bleef spannend op De Heikant. De Treffers moest alles op alles zetten om iets te forceren, terwijl Achilles ’29 aasde op een beslissende treffer via een uitval. In één van die uitvallen was De Treffers-verdediger Bryan Sirvania drie spelers van Achilles ’29 de baas, waarmee hij zijn team nog in de wedstrijd hield. Een gevaarlijk slotoffensief van De Treffers bleef uit en Achilles ’29 knokte zich met 10 man naar de overwinning.

Achilles ’29 klimt weer wat op de ranglijst, de mannen van trainer Eric Meijers staan nu 10e met 14 punten. De Treffers staat 15e met 12 punten. Beide teams hebben 11 wedstrijden gespeeld.


Foto’s mede met dank aan Jan Peters!


Video: Omroep Gelderland.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 63 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Nu hoor je die zeikers niet

Theo

Wacht maar op faillisement. Opnieuw beginnen in de 5de klasse….

Nick

Het bericht staat er ook pas 2 min op jop

Jawel hoor jop. Punten ben je zo weer kwijt .

patrick

Theo reageer eens gewoon op de wedstrijd in plaats van de randzaken te benoemen !!!
Toch heerlijk die drie punten …..

Jop durf je hier wel te reageren. Zou je op de heikant maar meer doen . Stumpert

Henk

faillisement betekent gewoon weer een groesbeekse derby ..
Alleen dan tegen dvsg 😀😁

Of ze nu wel Of niet de afgrond in gaan. Gewoon 3 wedstrijden 0 punten voor zuid. De rode streep komt heel dicht bij. Kom op zuid.

Wim mijn avond kan niet meer stuk

Klopt hoi zo is het .

Wat het ergste is,dat ik medelijden krijg voor die succes supporters van achilles. Altijd maar zo uitbundig juichen voor alles, terwijl je weet dat je club naar de klote gaat.. geloven die nou allemaal echt in die sprookjes of is het gewoon te hoog gestegen? Leuk dat jullie deze wedstrijd winnen.. zal wel een van de laatste zijn en dan sta je nergens meer. Zonde zonde zonde

Gerard..
En vanmiddag hebben we de laatste wedstrijd gezien van de Heikantjankers. Worden we in Groesbeek verlost van dat onsportieve zooitje. En de assistent-trainer is al net zo gek als de voorzitter. Die vent had het lef om na de wedstrijd te gaan klappen voor de Trefferssupporters. Maar die supporters lachen zich maandag een ongeluk als die bende van de Heikant punten in mindering krijgen en de spelers weigeren om nog een stap te zetten voor die omhoog gevallen familie.. De spelers hebben het publiek beloofd om na deze wedstrijd hun spullen in te leveren en elders te gaan spelen. Versteegen… Lees meer »
Michael

Zal volgens de treffers mensen wel weer aan de scheidsrechter hebben gelegen, zoals altijd als ze verliezen

Gerard..

Deze overwinning is meteen het einde van de Heikantjankers.
En ze moeten meteen de assistent-trainer wegsturen want het uitdagende geklap voor de treffers supporters lijkt nergens op. Zo is F.D nog gekker als broerlief.
Het vliegtuigje was toepasselijk: Pas Op: Geld Lenen Kost Geld.

Piet Puk

Uitermate zwak De Treffers. Domme overtredingen en alleen maar de lange bal spelen zonder dat ook maar een speler te betrappen is op enige voetbalintelligentie. Achilles’29 speelt het spelletje slim uit. Er viel dus helemaal niets te genieten, ook door de belachelijke reacties langs de lijn. Anti-reclame voor het voetbal. Zal nog een hele klus worden dit seizoen, zowel op Zuid als De Heikant.

Amateur

Als het zo door gaat heb je straks een dubbele derby tussen DVSG Achilles en de Treffers

Oke. De wedstrijd dan. Wat een slecht trefders gezien. Opbouw nul komma nul. Op elke beslissing zeuren en ook met 10 man moeten eindigen.
Je staat waar je staat

Wel vette humor van Zuid met dat vliegtuigje en de vlaggen.

pedro

de treffers wat een stumpers

Sjaak

Gelijkspel was verdiend geweest.

wpDiscuz