[2I] Germania laatste na gevoelige nederlaag

DIDAM – Germania heeft in de belangrijke wedstrijd onderin tegen DVC ’26 een gevoelig verlies geleden.

Vooral in de beginfase was de ploeg van Piet de Kruijff niet attent en fel genoeg waardoor DVC ’26 binnen een kwartier drie keer kon scoren.

Doelpuntrijke beginfase

Germania begon uiterst slap aan de wedstrijd want al in de tweede minuut was het raak. Tijn Jellema lette niet goed op waardoor DVC ’26 gemakkelijk de 1-0 kon scoren. Germania zocht de aanval en drie minuten later was het alweer 1-1. Een uitstekende pass van Max Nass werd door Melvin de Klijn prima afgerond. Germania bleef onzorgvuldig verdediger en dat leidde in de 12 minuut tot de tweede treffer van de Didammers. Een voorzet van rechts kon ongehinderd worden ingekopt: 2-1. Twee minuten later was het weer raak toen de Didamse spitsen vrijuit door de Germania defensie konden combineren en simpel 3-1 konden scoren. Germania zette er tot de rust slechts een prima schot van Max Nass tegenover dat net naast ging.

Niet echt gevaarlijk

Na rust speelde Germania, ondanks twee wissels, niet beter. Men wist slechts twee keer gevaarlijk te worden in de tweede helft. In de 53e minuut nam Tijn Jellema de bal uit een corner meteen op de slof maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Eén minuut later kwam Melvin de Klijn tot twee keer toe alleen voor de Didamse doelman maar beide keren wist hij niet te scoren.

Ziel en zaligheid

En zoals zo vaak in het voetbal valt dan het doelpunt aan de andere kant. Na een afgeslagen aanval van Germania scoorde DVC ’26 uit de counter de beslissende 4-1. Germania verloor deze wedstrijd verdiend want ondanks de grote uitslag was DVC ’26 niet echt de beter voetballende ploeg maar wel de ploeg die hun hele ziel en zaligheid in de wedstrijd legden. Wat zij aan voetballend vermogen misten, maakten ze goed door keihard te werken. En daar kun je in deze klasse een heel eind mee komen, hopelijk heeft men dat bij Germania inmiddels ook in de gaten.

Vrees

Want als dat besef er nu nog niet is, dan moet het ergste worden gevreesd. Door dit slechte resultaat is Germania op de laatste plaats terecht gekomen. Een plaats waar je aan het einde van deze competitie niet wilt staan…

Klik hier voor de stand van zaken in de Tweede Klasse I.

Bron: Germania


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jan van germania

Trainer eruit

Joop

Lekker met de twee andere zusterverenigingen in de 3e klasse volgend seizoen , met een onherkenbaar elftal en 20 supporters langs de kant

Philip

Jammer voor een mooie club als Germania maar ik verwacht dat een andere trainer het tij niet zal doen keren @Jan van Germania.

Patje P.

Het is gewoon bagger met het voetbal in heel Groesbeek.

wpDiscuz