Stoere kids voor het eerst in het zadel

GROESBEEK – Zo’n vijftig kinderen uit groep 3 t/m 8 maakten de afgelopen twee zaterdagen hun eerste motorcrossmeters bij MBC De Zeven Heuvelen in Groesbeek.

De motorclub heeft er een missie van gemaakt om de plaatselijke jeugd bij de vereniging te betrekken en haakte onlangs aan bij Sjors Sportief, een landelijk uitgerold initiatief van Cultuur- en Sportstimulering Nederland om kinderen in beweging te krijgen.

Tikkeltje nerveus

Dat is op circuit D’n Hoek in ieder geval gelukt! Voorzichtig en een tikkeltje nerveus reden de meeste kinderen eerst enkele ronden samen met een instructeur op één motor, maar later werkten ze zich ondanks de kou flink in het zweet toen ze het helemaal zelf mochten proberen. Ook voor de trainers was het hard werken: zij waren de hele dag in draf om de kids bij te houden. “Je mag niet harder rijden dan jou begeleider kan lopen”, werd er duidelijk gezegd tijdens de uitgebreide instructie vooraf. De meest bijdehante durfals zochten dus de allerfitste trainers uit.

Goed oefenen

In de pauzes bleek dat je op zo’n crossbaan nog heel veel andere leuke dingen kunt doen. De steile wal die het startterrein van het rennerskwartier scheidt, werd continu beklommen. Dat ging het best met een flinke aanloop. Ook de ouders genoten volop, van hun vrolijke kinderen en de goed georganiseerde middagen. Slechts één keer kroop een moeder helemaal weg in haar jas, toen een actief lid een demonstratie gaf op de grote baan. Ze slaakte een kreet toen hij over een springbult vloog alsof hij vleugels had. De woorden van een trainer leken haar niet direct gerust te stellen, maar deden de ogen van de kinderen wel glimmen: “Als jullie goed oefenen, kunnen jullie dat later misschien ook.”

Instapkosten

De instapkosten voor motorcross zijn relatief hoog en dat maakt de Sjors Sportief-middagen op het circuit in Groesbeek juist zo bijzonder. Normaliter moet je om te kunnen rijden eerst zelf een motor, uitrusting, certificaat en licentie regelen. De MBC helpt daar graag bij, maar zou dat niet kunnen zonder de inzet en steun van haar leden, KTM Sportmotorcycle Nederland, Husqvarna Motorcycles en Van de Laar Racing.

Dubbel en dwars waard

“Beginnen met crossen is niet heel makkelijk”, erkent voorzitter Nico Troost, “maar het is zeker te doen en de moeite dubbel en dwars waard! Deze sport levert zo veel op. Je leert doorzetten, vallen en opstaan. Ook ontwikkel je allerlei technische kennis omdat je een motor moet onderhouden. Je kunt niet rijden als je niet fit bent, kracht en conditie zijn een vereiste. Daarnaast is het kameraadschap groot, zoals je ziet op middagen zoals deze. Motorcross heeft echt alles.”

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Patje P.

Mijn buurjongetje is er ook geweest . Dol ant
ociast maar pa ziet de bui al hangen met 4 kinderen. Hoe ga ik dat betalen. .

Peter

Geweldig initiatief! Kinderen leren deze sport kennen zonder diep in de buidel te moeten grijpen

splinter

Eerder lekker maken

wpDiscuz