[2I] Onterecht verlies Germania bij Voorwaarts Twello

TWELLO – Germania heeft een onterecht verlies geleden tegen Voorwaarts Twello.

In een sportieve wedstrijd had de ploeg van Piet de Kruijff bijna de gehele wedstrijd de overhand, maar een vrije trap in blessuretijd van de eerste helft werd de Groesbekers fataal. Germania speelde de beste wedstrijd van het seizoen, maar werd daarvoor onvoldoende beloond.

Initiatief

Germania had vanaf het begin het initiatief en dat resulteerde in de 11e minuut al in een uitstekende kans voor Jordy Wijnhoven. Na een onachtzaamheid in de Voorwaarts-defensie ontfutselde hij de bal aan de laatste man en kon ongehinderd opstomen naar de doelman. Helaas voor Germania ging zijn lage schot net naast.

Thuisploeg niet gevaarlijk

Voorwaarts stelde daar weinig tegenover want Germania dekte vrij kort en de groen-witten wonnen bijna elk duel op het middenveld. Dit leidde in de 39e minuut tot de fraaiste aanval van de wedstrijd: Frenk Wouterse ging op links goed door en zijn afgemeten voorzet werd door Melvin de Klijn keihard ingeschoten. Helaas voor Germania ging deze inzet echter net naast waardoor de uitploeg niet op een verdiende voorsprong kwam.

Doelpunt valt aan de andere kant

Vlak daarvoor kwam de goed spelende Tijn Jellema net een teenlengte tekort nadat hij in stelling was gebracht door de hardwerkende Rens van Laanen. Maar zoals zo vaak in het voetbal viel de treffer aan de andere kant. Een onnodige overtreding vlak voor het 16 meter gebied van Germania leidde tot een vrije trap die onberispelijk werd ingeschoten door Voorwaarts: 1-0. Eigenlijk de eerste keer dat de ploeg uit Twello gevaarlijk voor het Germania-doel kwam en meteen was het dus raak.

Druk zetten

Na twee minuten in de tweede helft kreeg Germania ook een vrije trap op ongeveer dezelfde plaats, maar die werd door Tijn Jellema keihard in de muur geschoten. Germania bleef Voorwaarts terugdrukken en kreeg diverse mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. In de 56ee minuut was Frenk Wouterse dicht bij de 1-1, maar zijn uitstekende schot werd weg gestompt door de Voorwaarts doelman. Melvin de Klijn pikte de rebound op en werd binnen de lijnen neergelegd alleen de scheidsrechter zag hier geen penalty in.

Kansen niet verzilverd

In de 75e minuut was Kevin Tevoynan dichtbij de gelijkmaker nadat hij een uitstekende voorzet van Frenk Wouterse met het hoofd verlengde maar ook deze kopbal ging net naast. Enkele minuten later overkwam Tijn Jellema hetzelfde toen hij na een slim genomen vrije trap vrij voor de Voorwaarts-doelman kon inkoppen. Maar ook zijn kopbal trof geen doel maar ging net over. Vlak voor tijd was Max Nass nog dicht bij de gelijkmaker toen hij uit weer een vrije trap de bal op de wreef nam maar ook dit schot ging over.

Lege handen

Zo verloor Germania onterecht tegen het hooggeplaatste Voorwaarts en na afloop was iedereen het erover eens dat de Groesbekers meer hadden verdiend. De ploeg van Piet de Kruijff sloot een prima gespeelde wedstrijd daardoor met verlies af waarmee maar weer eens duidelijk werd gemaakt dat niet altijd de beste ploeg een wedstrijd wint.

Klik hier voor de stand van zaken in de Tweede Klasse I.

Bron: Germania


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [2I] Onterecht verlies Germania bij Voorwaarts Twello

Reageren is niet toegestaan.