Berg en Dalse subsidie voor Nijmeegse turnvereniging

GEMEENTE BERG EN DAL/NIJMEGEN – De Nijmeegse turnvereniging De Hazenkamp krijgt vanaf 2018 een subsidie van de gemeente Berg en Dal.

Burgemeester en wethouders zijn daar deze week mee akkoord gegaan. De subsidie bedraagt jaarlijks € 50,- per jeugdlid plus een vast bedrag van € 1500,-.

125 leden uit de gemeente

Hoewel de activiteiten van De Hazenkamp niet direct gericht zijn op de gemeente Berg en Dal, zijn er toch 125 kinderen uit de gemeente lid van de Nijmeegse vereniging. Er worden door De Hazenkamp op vier locaties in de gemeente turnactiviteiten aangeboden. B&W mag de subsidie weigeren, echter is besloten om te subsidiëren. “Dit is belangrijk voor de (jonge) sporters binnen onze gemeente. Veel kinderen uit onze gemeente zijn lid van de turnvereniging en de activiteiten vinden ook hier plaats”, zegt het college daarover.

Vereniging splitsen lukt niet

De gemeente heeft geprobeerd om De Hazenkamp te splitsen in twee verenigingen: één Nijmeegse en één Berg en Dalse. Dan kan de Berg en Dalse vereniging subsidie aanvragen bij B&W in de gemeente Berg en Dal. Dit plan gaat echter niet door. “Dat zou leiden tot een ingewikkelde boekhouding en administratie”, weet het college op basis van uitspraken van deskundigen.

Minimaal 100 leden nodig

Om te voorkomen dat andere verenigingen buiten de gemeente Berg en Dal bij een gering aantal leden uit onze gemeente subsidie gaan aanvragen, is in een nadere regeling opgenomen dat die vereniging minstens 100 “Berg en Dalse” leden moet hebben. Daarnaast moet de vereniging ook activiteiten in Berg en Dal aanbieden.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Herman Bons

Kan Nijmegen dat zelf niet doen help eerst de eigen verenigen maar die kunnen dat goed gebruiken

wpDiscuz