De Treffers verslaat koploper, thuisnederlaag Achilles ’29

GROESBEEK/KATWIJK – Op een koude zaterdag werd de 14e speelronde in de Tweede Divisie afgewerkt.

De Treffers en Achilles ’29 kwamen respectievelijk in de middag en avond in actie.

Katwijk 0-1 De Treffers

De Treffers zit in een moeilijke periode en moest naar koploper Katwijk om proberen het tij te keren. In aanloop naar dat duel maakte de club bekend dat de trainers Anton Janssen (hoofdtrainer) en Willie Willems (assistent-trainer) hun contract met één jaar hebben verlengd. Of dat een positief effect zou hebben op de prestaties in het veld zou zaterdagmiddag moeten blijken.

In het eerste bedrijf was geen van beide ploegen veel sterker ten opzichte van de ander. Het eerste kansje was voor Katwijk, maar De Treffers kreeg na een kwartier spelen een betere scoringsmogelijkheid. Een schot van Nick de Bondt werd los gelaten door de Katwijk-doelman en Dyon Gijzen kwam net te kort om de bal binnen te tikken. Zodoende bleef het 0-0 bij rust en konden de spelers de warmte gaan opzoeken.

Katwijk kwam na de thee beter uit de startblokken. Killian Berkhout zag zijn inzet in de 53e minuut net naast gaan en De Treffers-doelman Jordy van der Kracht reageerde goed op een schot van Marciano Mengerink. Het doelpunt viel vervolgens aan de andere kant; Joris Janssen kopte een vrije trap van Eef van Riel binnen.

Van Riel maakte het zijn team tien minuten voor tijd niet makkelijker door een rode kaart te incasseren. De Groesbeekse voorsprong hield echter stand waardoor De Treffers drie belangrijke punten mee naar huis neemt. De ploeg staat nu 14e.

Achilles ’29 1-2 Barendrecht

Op de zaterdagavond speelde Achilles ’29 in eigen huis tegen Barendrecht. De Heikantbewoners begonnen goed aan het duel en dankzij Lee-Quincy Cheuk-A-Lam, sluitpost van Barendrecht, bleef het in het eerste kwartier nog 0-0. De eerste de beste goede mogelijkheid van Barendrecht betekende ook gelijk de 0-1: Bas Mourits was trefzeker.

Diezelfde Mourits verdubbelde in de 65e minuut de Barendrechtse voorsprong. De marge had door Marlon Oranje groter gemaakt kunnen worden, maar Achilles ’29-doelman Desny Royendijk hield de schade beperkt. Dat zorgde er eveneens voor dat Achilles ’29 op jacht kon blijven gaan naar de aansluitingstreffer. Die viel een kwartier voor tijd dankzij Imran Oulad Omar.

In een spannende slotfase veranderde er niets meer aan de stand. Achilles ’29 zakt daardoor naar plaats 13 en heeft 17 punten uit 14 duels.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Knappe overwinning mannen van Zuid!

Jenje

1 zwaluw maakt nog geen zomer 🤔

Maar wel 3 punten Jenje.

Jenje en geen miljoenen schuld. 📰

Ikaros

Alle zes de voetbalclubs uit Groesbeek in het rechter rijtje. Een bak herrie en onderling gescheld dat twee ‘twee topclubs’ op deze site maken.
Dat gescheld hoor je niet alleen bij het eerste elftal, maar ook bij de lagere teams. Educatie? Gezond?
Wel ieder jaar van de gemeenschap een half miljoen krijgen.
De reputatie van bestuursleden en sponsoren; gedoe met derivaten, megaschulden, belastingfraude, in elkaar rammen op de kermis, klappen in de kantine of viespeuken met een meisje van 15.
Ga weg van deze site, maak je club weer groot maar schooi vooral niet meer om mijn belastinggeld!

John

Wat een lulverhaal van Ikaros.
En Jenje weet ook al niet wat hij zegt.

Jenje

Wim ik ben geen Achilles fan. Er zijn ook nog neutrale toeschouwers in Groesbeek en omstreken. De 2e divisie is gewoon een hele lastige competitie en ik probeer te zeggen dat het iedere week weer anders kan zijn. Vandaar de uitspraak. Na de winterstop zullen er gewoon meer wedstrijden gewonnen moeten worden anders wordt het nog een spannend seizoen. Niet alleen op Zuid 😉

Oke jenje

wie is Ikaros.

zuid 1

Wim is ook weer uit zn hol gekropen

Zuid 1 jij ook schijnbaar.

Julian

Heikant alweer zonder publiek moeten spelen? Waarom nu weer dan?

Harrie

Heeft Harrie zijn leaseauto’s van de club al ingeleverd?

De witte

Alweer geroddel over achterstand.

Hans

Is geen geroddel Witte. Is wederom echt waar. 1,5 maand salaris achterstand en het gemor in de selectie is alweer begonnen. Ze zijn er nu echt helemaal klaar mee. Slot erop en opnieuw beginnen. Laat de spelers in de winterstop naar verenigingen gaan die hun afspraken wel na komen.

Lessa
@Hans weet je hoe vaak ik de afgelopen periode wel niet heb gelezen en ik citeer: ‘spelers zijn er klaar mee’ en dan gebeurd er weer niks en trainen ze netjes verder… Als ze er echt klaar mee waren dan waren ze wel weer naar die mediator Calderwood gestapt en hadden ze echte actie ondernomen! Het zelfde geld voor al die geldschieters/toe leveranciers/ trainers/ vrijwilligers/ stewards etc die nog geld krijgen een hoop kabaal maar puntje bij paaltje gebeurd er helemaal NIKS en trainen ze en spelen ze lekker hun wedstrijden en danst iedereen de dans gewoon mee met de… Lees meer »
wpDiscuz