DeGroesbeek.nl – Jaaroverzicht 2017

GEMEENTE BERG EN DAL – Het jaar 2017 zit er al weer bijna op. Het afgelopen jaar, waarin DeGroesbeek.nl haar zevende verjaardag vierde, is er uiteraard weer veel te lezen geweest op onze site: 1280 nieuwsberichten.

Bezoekers zijn ook dit jaar wat rustiger geworden: er waren dit jaar zo`n 3300 goedgekeurde reacties (-500) en bij iets meer dan 100 reacties (vorig jaar 165) is er ingegrepen. U bent daarentegen steeds meer actief op onze Facebookpagina, waar wij inmiddels over de 3400 pagelikes hebben (+900 dit jaar). Volgers bedankt!

Hoewel het jaar nog niet helemaal voorbij is, presenteren wij u net als voorgaande jaren vlak voor de feestdagen een uitgebreid jaaroverzicht met daarin nog een terugblik op het meest gelezen en besproken nieuws van het afgelopen jaar.

De lancering van DeGroesbeek.nl:
DeGroesbeek.nl is op maandag 16 augustus 2010 gelanceerd met als doel de inwoners van “de diamant tussen de heuvels” te voorzien van het laatste lokale, regionale, politieke en sportnieuws. Tevens staan het dorp en onze gemeente bol van cultuur en activiteiten waarover bericht kan worden. Er was echter nog geen nieuwswebsite die al deze dingen samenvoegde tot een geheel. DeGroesbeek.nl doet dit wél en probeert er waar mogelijk ook steeds meer voor de hele gemeente te zijn.

Jaaroverzicht 2017:
Onderstaand treft u ons jaaroverzicht van 2017 aan. Deze is verdeeld per maand. Door op een link te klikken gaat u naar het nieuwsbericht waar over geschreven wordt. Het bericht opent zich dan automatisch in een nieuw venster. De nieuwsberichten waarover wij in dit overzicht schrijven zijn volgens het statistiekenprogramma dat wij gebruiken, “Google Analytics”, in die maand het best door u bekeken. Op basis van die statistieken hebben wij dit overzicht dan ook gemaakt. Het is daarmee dus een kleine selectie uit het grote aantal nieuwsberichten dat dit jaar is gepubliceerd.


DEGROESBEEK.NL JAAROVERZICHT 2017:

JANUARI 2017

Niet zo`n lekker begin van het jaar voor Thijs Hendriks. Een beetje onhandige timing zorgde er voor dat hij vlak voor de jaarwisseling te horen kreeg niet meer welkom te zijn bij het eerste elftal van Achilles ’29. Uiteindelijk vertrok hij naar Spakenburg. Enkele dagen nadat dat bekend werd, verloor Achilles ’29 het tiende duel op rij.

Januari was de maand van jubilarissen: onder andere bij Groesbeekse Boys, Achilles ’29, De Treffers, Germania en DVSG werden er wat leden in het zonnetje gezet. Een ander persoon die deze maand wat te vieren had was Hein Beltman; hij werd prins bij CV De Berggeiten in Berg en Dal.

Nieuws omtrent de nieuwe inzameling: er was een run op restafvalzakken in de gemeente Berg en Dal, het oud papier werd door weersomstandigheden begin januari niet opgehaald en een Millingse vereniging luidde de noodklok als het gaat om het inzamelen van oud papier.

Wethouder Alex ten Westeneind maakte zijn plan voor een proef met verkeerslichten in Groesbeek-centrum bekend en op de Hoge Horst startte men een petitie vanwege de verkeersonveiligheid. En nu we het toch over verkeer hebben; de carnavalsverenigingen in de polder hoeven niet te rekenen op een bijdrage voor busvervoer.

Politiek Berg en Dal moest in januari afscheid nemen van raadslid Jan Poelen (CDA). Hij overleed ondanks een ziekte toch vrij plotseling op 69-jarige leeftijd. Ander tragisch nieuws was er in Ooij, waar een monumentale boerderij uitbrandde.


FEBRUARI 2017

Februari was weer de carnavalsmaand. Er waren diverse optochten door de gemeente Berg en Dal, bijvoorbeeld in Beek, maar natuurlijk ook dé optocht door Het Keulen van Gelderland. Iris, wederom bedankt voor de foto’s 🙂 . De circusact van CV Bej Mekoar Gerapt was een meer dan verdiende winnaar. Het Schlagerfestival werd dit jaar gewonnen door Aarm Snuutje.

Er was in de kortste maand van het jaar wat consternatie over een Groesbeeks carnavalsdoek, de hoogwerker van de brandweer en een hert die met een verlengkabel om zijn nek in de dierenweide lag.

Van Kesteren wil een stuk grond achter de Cranenburgsestraat 140-142 herontwikkelen naar meerdere woonkavels (4 tot 8) of woon/werkkavels (2 tot 3). De pastorie aan de Kloosterstraat moet een hotel met B&B worden en bij een nertsenfokkerij aan de Grafwegen mogen twee woningen gebouwd worden.

De laatste sneeuw van betekenis vóór februari 2017, was in 2014. In februari was het dan eindelijk weer raak: er viel zo`n 12 centimeter en dus konden we weer met een fototoestel op pad. Fractievoorzitter Hans Peters ging ook aan de wandel; die liep een vergadering uit. In Berg en Dal gingen ze juist fietsen.


MAART 2017

Verkiezingen in maart. Nederland mocht naar de stembus. Landelijk werd VVD de grote winnaar (33 zetels) en op lokaal niveau ook. Op hyperlokaal niveau was er een prijs voor CV Binnedur. Zij wonnen de Verlichte Halfvasten Optocht in Groesbeek, en daarmee was het carnavalsgebeuren weer even voorbij.

Gedoe bij de Spoorlaan in Groesbeek. De weg lag daar door de nieuwbouw van Aldi en Jan Linders 40 centimeter lager, maar er was niets aan de hand verder. We zullen zien wat er volgend jaar met de Stekkenberg gebeurt tijdens de opknapbeurt van die weg.

Pluryn is van plan om op het DAC-terrein 20 woningen te bouwen en één woongebouw te reserveren voor cliënten van de zorginstelling. Die instelling kwam in maart negatief in het nieuws omdat flexmedewerker Rick van D. niet van een minderjarige cliënt af kon blijven. Tevens had Rick aardig wat kinderporno in het bezit.

Meer dan de helft van het aantal incidenten in de gemeente Berg en Dal waar verwarde personen bij betrokken zijn vinden plaats in Groesbeek, bleek na vragen van PvdA Berg en Dal. Maar, verwarde personen lopen er ook in Ooij: daar werd de Spar overvallen. In datzelfde dorp helpt de gemeente met de herbouw van een boerderij.

Hondenoverlast. Het is wat. Opnieuw discussie en de vraag wat er nou moet gebeuren. Een huurder aan de Papaverstraat in Groesbeek zal zich om dit soort zaken wat minder druk om maken. Die zit tenslotte in een fijne EasyComfort-woning. Het was de eerste van Oosterpoort.


APRIL 2017

Een grote brand bij restaurant De Put in Berg en Dal heeft voor flink wat schade gezorgd. Het pand kan als verloren worden beschouwd. Er zou herbouw plaats moeten vinden en daar is men tot op de dag van vandaag nog steeds mee bezig. Met de vergunningen dan, niet de bouw zelf.

Al 80 jaar de trots van de Stekkenberg, maar in 2017 werd er geconstateerd dat het voortbestaan van Germania in gevaar was. In een extra ledenvergadering is besloten de schouders er eens goed onder te zetten en de club weer voldoende bestaansrecht te geven. Over het bestaansrecht van Achilles ’29 in de Jupiler League was al wel duidelijkheid: dat was er niet. De ploeg stevende af op degradatie. Maarja, dat lag natuurlijk aan de KNVB.

In april is het Koningsdag en ter gelegenheid daarvan worden ook jaarlijks de Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Dit jaar kregen 8 inwoners uit de gemeente Berg en Dal een onderscheiding. Gefeliciteerd! Bloemen waren er ook voor burgemeester Mark Slinkman. Die kocht ‘ie zelf, in verband met de heropening van bloemisterij Wilhelmina in Groesbeek.

Melk is weliswaar gezond, maar de stress die er in Groesbeek door ontstaat wat minder. Op locatie Van Deurzen aan de Dennenkamp in Groesbeek komt mogelijk een melkfabriek. Dat leverde de nodige kritiek op en een volle zaal bij een informatiebijeenkomst daarover. Peters was daar niet, anders was ‘ie ongetwijfeld weer weggelopen.

Belangrijke ontwikkelingen in Kreis Kleve: de aanvraag van Abo Wind om in het Reichswald aan de Kartenspielerweg een totaal van 12 windmolens te mogen realiseren werd door Kleve afgewezen.


MEI 2017

In mei waren er twee feestelijke openingen: die van de Aldi en die van de Jan Linders. Beide openingsdagen zijn goed bezocht. Op De Heikant was het minder gezellig: Achilles ’29 degradeerde op 5 mei uit de Jupiler League.

Een dagje eerder was de Dodenherdenking. Wij waren bij de indrukwekkende herdenkingen in Groesbeek en Berg en Dal aanwezig. Ook in Beek-Berg en Dal, Leuth, Millingen en Ooij herdacht men overleden burgers en militairen van WOII en de oorlogen erna.

Om nog even terug te komen op het voetbal: in het het weekend dat Achilles ’29 degradeerde, overkwam Germania hetzelfde. BVC ’12 promoveerde voor het vijfde jaar op rij.

Soms heeft het college B&W moeite met het openbaar maken van stukken. Daar leest u bij de maand december nog wel wat over. Maar als het college dan iets openbaar maakt, weet de WOB-ambtenaar de zwarte stift in ieder geval wel te vinden. Het zorgde voor wat commotie in Beek, zoals een aanval van een hond op een schaap dat in Groesbeek deed. In Malden stortte een zweefvliegtuigje neer.

Bij van Erk wilden ze de 1,6 miljoen euro voor de Bellevue-gronden niet betalen. Zijn die daar nou helemaal van de ratten besnuffeld? Hoe dan ook, de rechtbank besloot dat Van Erk gewoon netjes moest betalen. Voor wat betreft de financiën gaat het bij Omroep Berg en Dal ook niet helemaal lekker. Misschien hebben ze in het nieuwe Vierdaagse-Monopolyspel, met twee Groesbeekse straten, wat meer financiële meevallers.


JUNI 2017

We blijven nog even bij het geld. Spelers van Achilles ’29 stapten naar de Vereniging van Contractspelers (VVCS), omdat zij al een paar maanden geen salaris meer hebben ontvangen. Restaurant De Put werd in juni door de rechtbank failliet verklaard.

Liefhebbers van taart konden deze maand in Berg en Dal terecht voor de tweede editie van “Heel Berg en Dal Bakt“. In het jaaroverzicht van vorig jaar schreven we over de eerste editie, om vervolgens in het kader van de calorieën een makkelijk sportief bruggetje te maken naar de Zwitserloot DakRun. Doen we dit jaar weer, plus een bruggetje naar Anytime Fitness, zwembad De Lubert en jawel, een bruggetje.

Dat bruggetje kon wel wat onderhoud gebruiken, evenals de Nijmeegsebaan. Tussen de zomer van 2017 en de zomer van 2018 voert de provincie Gelderland groot onderhoud uit aan de provinciale weg. Misschien een idee om daar ook van die leuke paaltjes neer te zetten, zoals die op de Van Randwijckweg in Beek-Berg en Dal.

Wim Hamelink is al 50 jaar cliënt bij Pluryn, de markt in Groesbeek vierde dit jaar het 40-jarig jubileum en Henk Kersten werd conciërge van het jaar. Dat laatste is een initiatief van D66 Berg en Dal. Tevens werden de geslaagden en de kampioenen in het zonnetje gezet.

Gerommel in de horeca vanwege de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Heeft te maken met paracommerciele feestjes in Millingen. Verenigingen en reguliere horeca kwamen in juni voor het eerst bijeen. Conclusie: Laten we in godsnaam aan tafel zitten. Staat genoteerd en we wachten de ontwikkelingen af. Sluiten we af met goed nieuws voor Michelle Veugelers en Isa Claassens. De raad ging akkoord met de komst van een nieuwe basisschool.


JULI 2017

In de zevende maand van het jaar waren er diverse evenementen. Denk daarbij aan de Jaarmarkt, de Vierdaagse (inclusief campers), de Vierdaagsemis, een Tractorvierdaagse en SummerVi….

Ohnee, die laatste werd abrupt beëindigd. De geluidsnorm zou zijn overschreden, maar het bleek dat de persoon die de meting verrichtte de vergunning verkeerd heeft gelezen. De gemeente bood haar excuses aan. Andere activiteiten die niet doorgingen waren een terrasconcert en de 4e Streekmarkt in Groesbeek-Breedeweg.

De gemeente Berg en Dal legt geld in om nieuwe MTB-routes te realiseren. Ook is men actief bezig met de Herwendaalseweg en de wijk Herwendaal. Dat betreft een pilot in het kader van burgerparticipatie. Verder wordt er een start gemaakt met de verbouwing van De Lubert.

Illegale feestjes in de gemeente Berg en Dal moeten worden aangepakt, evenals kindermisbruik en pesten. Voor wat betreft dat laatste: Een verhaal van Millingenaar Harry Siebers ging viraal. Dan nog woningen, want er komt mogelijk woningbouw bij voormalig Lidl in Groesbeek en een nieuwe vrijstaande woning aan de Wylerbaan.


AUGUSTUS 2017

Voor zover wij weten is er geen enkel onderwerp dat vier jaar op rij het jaaroverzicht heeft gehaald. Drie trouwens ook niet. Alleen het fietspad door de spoorkuil presteert dat sinds 2014 ieder jaar weer. En we zijn er nog niet, want er worden ondanks de maatregelen nog teveel reptielen doodgereden. Grote kans dat er in 2018 nog wat aanvullende maatregelen komen. Dat wordt dan 5 jaar op rij…

Dieren die een veiliger verblijf hebben zijn die in de opgeknapte dierenweide. Na een vakantie van zo`n twee maanden waren de beestjes weer terug op hun vertrouwde plek aan de Kerkstraat/Houtlaan in Groesbeek. De weide heeft nu een naam: Dierenweitje ‘t Venneke, vernoemd naar de familie Van de Ven. Zij beheert de weide al 45 jaar.

Nieuwe ontwikkelingen zijn er ook op bedrijventerrein De Mies, waar Thijs Leenders en Rikken Bouw een nieuwe kavel hebben gekocht. Active Studio heeft daarentegen plannen om achter sporthal Heuvelland te bouwen. Het parkeerterrein van die sporthal werd tijdelijk omgebouwd tot woonwagenterrein voor de kermis.

Berg en Dal heeft de veiligheid bij kruispunt Hoge Horst verbeterd, wil verder met lokale hoveniers, geeft Omroep Berg en Dal subsidie en de schutterij in Kekerdom niet. De schutterij in Groesbeek-De Horst kwam om andere redenen in het nieuws. Daar werd een debacle afgewend, want het leek er even op dat er geen kandidaten waren voor het Koningsschieten.

U hield zich bezig met wateroverlast, stank in wijk De Tuier, luchtballonnen en verkeerslichten die uit staan. Na ruim 11,5 jaar stopten Bernard Coenen en Coby Poelen met hun restaurant Dikkemik.


SEPTEMBER 2017

De kermis in Groesbeek. Veel mensen kijken daar ieder jaar weer naar uit, zoals de familie Saedt die al 90 jaar aanwezig is. De eerste uren waren, na een pilot van vorig jaar, prikkelarm. De kabeldrempel in het dorp ten behoeve van de kermis zorgde alleen voor de nodige klachten van automobilisten. De gemeente besloot de drempel tijdelijk weg te halen.

Groesbeeks Gruwelijkste is goed voor de lokale economie, bleek eerder in 2017 uit een onderzoek van HAN. De mountainbiketocht was ook dit jaar weer een groot succes en leverde voor het goede doel € 86.000,- op. In totaal is er in de afgelopen 6 jaar zo`n € 400.000,- opgehaald voor een medicijn tegen energiestofwisselingsziekten.

Deze maand staat ieder jaar weer in het teken van wijn. Dit jaar was er naast de Wijnfeesten nóg een speciale gelegenheid: de opening van het Wijnbouwcentrum, inclusief open dagen. Ook werden er wijnprijzen uitgereikt. Burgemeester Mark Slinkman had echter de focus op bier en tapte wat goudgele rakkers in De Comm. Een weekje later reikte hij een Koninklijke Onderscheiding uit aan Jos van Rooij.

Andere evenementen waren de Landschapsparade, inclusief het Oogstfeest, in Groesbeek-Breedeweg en de herdenkingen van Market Garden. Dit was één van de grootste luchtlandingsoperaties aller tijden, waar Groesbeek het decor van was. Het heuveldorp dreigde ook decor te worden van windmolens, maar dat plan werd in september definitief afgeblazen.

De gemeente hield dit jaar geld over en maakte bekend de financiële meevaller met inwoners te delen. Maar het college blijft niet helemaal voor Sinterklaas spelen; een voormalig bewoner van het Villapark in Groesbeek wil de door hem betaalde dwangsom terug. Dat krijgt hij niet.

En nog even kort: een man uit Ooij had de hulp van de hoogwerker nodig, omwonenden van de Dasstraat in Groesbeek-De Horst ergeren zich aan gesprongen leidingen, er was een afsluiting van de Nieuwe Holleweg en Achilles ’29 stuntte in de beker.


OKTOBER 2017

Mocht u van chocolade houden, dan zit u in deze gemeente goed. Er gaat zich mogelijk een chocoladefabriekje vestigen. Het project Soeka Chocolate, echte Bean To Bar-chocolade, was winnaar van “Het Beste Idee van Berg en Dal”. Ook nieuw is een Oldtimerbedrijf in Groesbeek.

Van chocolade gaan we naar bier, wijn en vervolgens kapsalons. De vierde Bierfeesten werden gehouden, inclusief een matpartij. Het CDA wil activiteiten in het Wijnbouwcentrum in verband met het geldende bestemmingsplan goed in de gaten houden. Voor Berg en Dal stelde daar ook vragen over. Eethuis Groesbeek is verhuisd naar de overkant van de straat en opende deze maand de deuren. Tot zo ver de versnaperingen.

Bij Achilles ’29 legden spelers het werk even neer. Ze moesten namelijk al 3 maanden wachten op het salaris. Als dat elf bewoners van de Jacob Marisweg in Groesbeek overkomt, hebben ze door de winst van de Buurt-Ton in ieder geval een reserve op kunnen bouwen.

De balans is opgemaakt: meer dan 40 zandhagedissen en een handvol hazelwormen. Of u nu eens wilt stoppen met het doodrijden van reptielen op het fietspad. Het fietspad bleef in ieder geval wel gewoon open, in tegenstelling tot de Nijmeegsebaan en de Ooijse Bandijk.

Bij een camping op Klein Amerika werd naar wapens en geld gezocht en op het Marktplein naar de juiste parkeercapaciteit.


NOVEMBER 2017

We naderen het einde van het jaar en het hoogtepunt van deze maand was toch wel de derby tussen Achilles ’29 en De Treffers. Na 4,5 jaar stonden de aartsrivalen tegenover elkaar. Waar De Treffers met een vliegtuigje de eerste tik buiten het veld uitdeelde, deed Achilles ’29 dat in het veld. Het werd 2-1 voor De Heikantbewoners, die in diezelfde maand afscheid moesten nemen van Harrie Derks als voorzitter.

Diverse Sinterklaasintochten in de gemeente Berg en Dal, waaronder die door Groesbeek. Gelukkig in deze gemeente geen gezeur over Zwarte Piet, maar er was wel ophef over de komst van links-activiste Anne Fleur Dekker naar het Bevrijdingsmuseum. Zij mocht spreken tijdens de Kristallnachtherdenking en daar werden wat vraagtekens bij geplaatst. Overigens loog ze na afloop de boel bij elkaar op Twitter, want er was in tegenstelling tot wat ze beweerde helemaal niets gebeurd. We waren er namelijk zelf bij. Haar verhaal kwam net zo uit de lucht vallen als het genoemde subsidiebedrag van het Wijnbouwcentrum.

Het leegstandspercentage in Groesbeek is 15%, waar tussen de 4% en 6% als gezond kan worden beschouwd. Daar zijn dus terecht wat zorgen over. De gemeente gaat daarom bij de Hema en Scapino woningen bouwen in plaats van nog meer winkelruimte te creëren. Een winkelpand dat inmiddels is opgevuld is die van voormalig Aldi. Daar komt Anytime Fitness en het knalweekend in november leverde alvast 150 leden op.

De eerste prinsen voor het nieuwe carnavalsseizoen werden deze maand bekend gemaakt. In Beek-Berg en Dal is dat Bart van den Bosch, in Kekerdom Lianne Tap, bij De Feestneus John Rouw en Hennie Albers is Ummenie d’n 58e. Driewerf Alaaf!

Op het gebied van sport leverde Geke van den Berg een goede prestatie. Zij werd Europees kampioen judo. De champagne kon ook open bij Veugelers en Claassens, want na de raad gaf nu ook het ministerie groen licht voor een nieuwe basisschool. Dat leek er ook te zijn voor het gratis ophalen van grofvuil, maar dat gaat vooralsnog niet door. En of de melkfabriek er komt… Dat zou in december worden besloten.

Problemen voor een kroegbaas uit Groesbeek-Breedeweg. Hij zit vast na ontucht met een 15-jarig meisje.


DECEMBER 2017


Laten we de laatste maand van het jaar eens beginnen met een citaat uit een persbericht van de gemeente uit 2014. “De raadszaal krijgt ook een groter raam, wat de openheid van de gemeente symboliseert”. Ging over de verbouwing van het gemeentehuis. Al was het een glazen huis geworden; handelen in strijd met de Wet Openbaarheid van Bestuur, zoals het achterhouden van stukken, staat nogal haaks op zo`n citaat.

Het had te maken met het vernietigende rapport van de Rekenkamercommissie (RKC). Hoewel niet is geconstateerd dat het fietspad door de spoorkuil illegaal is aangelegd, bleek wel dat er van goed openbaar bestuur geen sprake is geweest. Achter de handelswijze van het college zat een luchtje en dat kwam niet meer van De Tuier. Een Motie van Afkeuring bleef echter uit.

Al snel in het winterseizoen vielen de eerste sneeuwvlokken. Het leverde in het weekend van 10 en 11 december behoorlijk wat centimeters sneeuw en mooie foto’s op. Dan krijg je al snel het kerstgevoel, zeker als er een 14 meter hoge kerstboom naast het gemeentehuis staat. De eerste kerstmarkten lieten niet lang op zich wachten. In Groesbeek waren er markten bij de kringloop, op het Dorpsplein en één nieuwe: in Park Mariëndaal. In Beek werd het Gevelconcert afgelast. Mocht het deze winter glad worden, leest u hier wat de gemeente daaraan doet.

In Groesbeek ging men medio december op zoek naar Bert Kersten. De 57-jarige vrijwilliger van Achilles ’29 raakte vermist en bleef spoorloos. Een zoektocht werd gestart en daarbij werd ook tot in Duitsland gezocht. Een paar dagen later kwam er goed nieuws: Kersten heeft zich nog voor de feestdagen gemeld in Dortmund (DE) en verkeerde in goede gezondheid.

Wij sluiten af met de Einsteins van Groesbeek: Team De Bruin & Co is het komende jaar het slimste team van Groesbeek. Les gehad van Ad Janssen? Misschien weten zij wél wat er op de locatie Dennenkamp 1 in Groesbeek komt. Melk, kippen of toch iets anders?

Het zal naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar in het jaaroverzicht te lezen zijn.


Tot zo ver het jaaroverzicht van 2017. Wij wensen u alvast fijne feestdagen en een gelukkig 2018.
Redactie DeGroesbeek.nl

NB: Foto’s in dit overzicht zijn afkomstig van Marcel Vink, Iris Roselie en DeGroesbeek.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

wat een super mooi overzicht! bedankt voor alle informatie weer dit jaar! ook voor jullie állemaal zeer fijne feestdagen en een super 2018…..

stom

Ook ik wens De Groesbeek.nl Fijne feestdagen en een gezond 2018 toe

Thieu

Zoals veel vaker dit jaar ook dit jaaroverzicht weer van grote kwaliteit. Dank voor jullie hoge journalistieke niveau, het afgelopen jaar. En natuurlijk mijn beste wensen voor 2018 voor jullie team!

Johanna

Goed overzicht. Wat gebeurt er toch veel in een jaar. Op naar een goed en sprankelend 2018 !

Harm

Weer super mooi gemaakt Rem, klasse!

Jeroen Wildeman

Rem, je bent een top redacteur. Wat een feest weer om dit te mogen lezen.

wpDiscuz