[Update2] Achilles ’29 failliet, doorstart Tweede Divisie mogelijk

GROESBEEK – Achilles ’29 overweegt een faillissement aan te vragen.

Dat meldt dagblad De Gelderlander op oudejaarsdag.

BV

Het faillissement zou om de BV gaan en daar vallen het eerste team en het belofteteam onder. Spelers en trainers zijn in het geval van een faillissement transfervrij. Geruchten gaan dat spelers al gesprekken met andere clubs hebben gehad. Overige elftallen, waaronder het vrouwenteam, vallen onder de vereniging en kunnen normaal gesproken blijven bestaan.

Doorstart of miljoenenlening

Achilles ’29 hoopt dat er een doorstart gemaakt kan worden in de Tweede Divisie, al lijkt de kans hierop klein en is daar volgens De Gelderlander tevens toestemming van de KNVB voor nodig. Een andere optie is de miljoenenlening uit Brazilië. Die lening zou in het voorjaar van 2017 al rond zijn, maar het geld is er nog niet.

De Groesbeekse club degradeerde vorig seizoen uit de Jupiler League en heeft al maanden problemen met het betalen van de salarissen. Een faillissement zou daarom niet onverwacht zijn.

Update 03-01-2018, 10:30 uur
Achilles ’29 is failliet verklaard. Dit gebeurde bij de rechtbank in Zutphen, op verzoek van de belastingdienst. Het betreft de BV, waar de betaaldvoetbal-activiteiten onder vallen. “Het bestuur heeft de afgelopen maanden alle zeilen bijgezet om het tij te keren. Het is ook zo dat het bestuur niet zelf het faillissement heeft aangevraagd,. Sterker nog: het bestuur overweegt in beroep te gaan”, laat de club haar leden weten.

De club gaat ook nog in overleg met de KNVB. De vereniging zelf blijft bestaan.

Update 03-01-2018, 14:30 uur
Achilles ’29 zou een doorstart kunnen maken in de Tweede Divisie. De vereniging blijft namelijk bestaan en die heeft de licenties voor de teams. Dat is een nogal technisch verhaal. Meer uitleg daarover staat op de website van De Gelderlander.

Bron: DeGroesbeek.nl e.a


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 januari, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 50 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
John

Voetbal is bijzaak. Diegene die hun leven laten beheersen door verlies of winst van hun zogenaamde geliefde club snappen er niks van.
Het is een spel. Niet meer en niet minder.

Cora

Eindelijk failliet.
Jammer dat de leiding van dat mini clubje dan van hun schulden af zijn. Stel de ex-voorzitter en zijn zusje aansprakelijk om zelf op te draaien voor de miljoenenschuld.
De spelers zijn overal welkom.
Die zullen echt geen nieuw contract gaan tekenen waarin staat dat ze geen geld meer krijgen en zullen opdraaien voor de schulden.

Hebben ze het nog lang volgehouden. Voor de echte achilles mensen sta op en maak er weer een gezonde en mooie club van . Succes en sterkte ermee .Nee

Sorry nee hoort er niet achter .

Let op; geld lenen kost geld

Whahahahaha

boersteeg

dat zal een gezellige nieuwjaarsreceptie zijn op de heikant.

Gerrit

Verassend ……ik vindt wel dat er erg gemakkelijk gedacht wordt over een doorstart. Nogal frustrerend voor de schuldeisers die met lege handen achter blijven. Bovendien vraag ik mij af of de amateurtak er financieel zo goed voor staat dat zij zorg kunnen dragen voor het onderhoud van het sportpark en bijkomende kosten. Ook een amateurclub kan niet zonder financiele middelen. Ik ben bang dat deze soap nog wel ff duurt.

Dat is lekker,eerst groot doen kijk eens wat wij allemaal bereikt hebben.
En nu willen ze er makkelijk vanaf komen!!een wielrenner die doping heeft gebruikt pakken ze alle titels af eens kijken wat hier gebeurd. Ik zeg alles terug betalen tot de laatste cent dan maar in de schuldsanering daar hebben ze het zelf na gemaakt.

Hyballa

Ik kijk al uit naar de derby tegen DVSG !!

Jose

Haha. Eindelijk. Jammer voor de mensen die achter blijven met de schulden en de echte achillesmensen. Mooi voor de fam. Wat n Stelletje stumpers

Anoniem

Wordt niet tegen dvsg ze staan al met het zondags team in de vierde klasse en dat alleen dat alleen de bv failliet gaat en de rest gewoon door blijft gaan is niet vreemd zo werkt het ook bij de meeste bedrijven

Helemaal opdoeken die nep vereniging.

Wat is nog gehaid terreworrig
Wat een reacties, en dat op nieuwjaarsdag. Ik heb weinig met voetbal maar hoe het ook zit ik geloof niet dat hier de familie Derks met moet wil een fiasco van gemaakt heeft. Er zullen misschien verkeerde keuzes gemaakt zijn. En als er een investeerder geld belooft en dat komt niet dan krijg je problemen. En dat zal zeker niet alleen mondelijk zijn gebeurd. Ik vind het jammer. Maar laat de club blijven bestaan. Ze hebben hun best gedaan mischien verkeerde keuzes. Voor welke club je ook bent dit gun je je eigen club nooit dus ook een ander ook… Lees meer »
Theo

Nogmaals, zoals al eerder en vaker hier aangegeven: Jammer voor de jeugd spelers! Triest voor de echte trouwe leden waar het bestuur altijd zo trots op was. Ook zij zijn ernstig besodemieterd!

Ruud V

Wie zijn eigenlijk de andere schuldeisers, behalve spelers en staf?

Verzopen Goudvis

Triest hoe mensen hier een ander een faillissement gunnen.

De karper

Goudvis zegt genoeg wat voor een mensen het zijn .

Cora

Is de training van Achilles 1 dinsdag 2 januari ook al niet meer doorgegaan?
Worden de spelers wakker?

De Belasting.

Cora @ Wat ben jij nieuwsgierig….om langs deze weg info te krijgen. Bel trainer/spelers…dan weet je t meteen. Nee…de boel opnaaien…goed bezig. Maar laatste goede nieuws voor jullie azijnzeikers is…faillissement is gisteren aangevraagd…

De Kuier.

Redactie???De Gelderlander al gelezen…

wpDiscuz