Veiligheidscontrole in Groesbeek loont

GROESBEEK – De gemeente Berg en Dal heeft op donderdag 24 oktober 2019 samen met de politie, de sociale recherche en de Belastingdienst een grote veiligheidscontrole gehouden in Groesbeek.

Resultaten

Tijdens de controle zijn ongeveer 600 voertuigen staande gehouden en gecontroleerd op alcohol, het voertuigreglement, belastingschuld en andere vormen van openstaande schulden/boetes. Dit gebeurde door motorrijders en voertuigen van de politie en belastingdienst die op enkele locaties in Groesbeek stonden opgesteld.

De politie heeft 101 bekeuringen opgemaakt voor diverse verkeersovertredingen waaronder alcohol en drugs, verlopen APK, niet opvolgen stopteken, bellen, de technische staat van de voertuigen, niet kunnen tonen van het rijbewijs en het niet dragen van een gordel. Aan twee personen is een educatieve maatregel opgelegd vanwege asociaal en gevaarlijk rijgedrag. Daarnaast is een bedrag van €1214,- geïnd aan openstaande boetes. Vanuit de gemeente wordt verder onderzoek gedaan in een zaak in verband met mogelijke (uitkering)fraude. De Belastingdienst heeft 1054 auto’s gescand. Er zijn 7 auto’s in beslag genomen waarvan er 6 zijn afgevoerd. Tevens zijn diverse naheffingen opgelegd.

Doel

Het doel van deze grootscheepse actie is het vergroten van de veiligheid en het verhogen van de leefbaarheid binnen Berg en Dal. Ook werd er ingezet op het signaleren van misstanden en het voorkomen van ondermijnend gedrag. Burgemeester Slinkman is tevreden over het verloop van de integrale controle: ‘Door deze actie is nog beter zicht ontstaan op mogelijke illegale activiteiten. Samen met de politie, de belastingdienst en de sociale recherche is een aantal overtredingen geconstateerd waartegen verbaliserend is opgetreden. Hiermee willen we laten zien dat we dit soort gedrag niet toestaan in onze gemeente. Daarin blijven we samenwerken.‘


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 oktober, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Veiligheidscontrole in Groesbeek loont

Reageren is niet toegestaan.