Stappenplan om jouw badkamer zelf te verbouwen

Het verbouwen van een badkamer in Groesbeek kost veel geld, over het algemeen zal dit op ongeveer 6 duizend euro uitkomen. Hierbij kun je gebruik maken van een loodgieter uit Nijmegen. Ook een goede elektricien uit Nijmegen kan helpen bij het verbouwen van de badkamer. Toch kan het ook aan te raden zijn om zelf de badkamer te verbouwen, aangezien dit veel kosten gaat schelen aangezien je geen werklieden hoeft in te huren. Hierbij kun je het onderstaande stappenplan gebruiken.

Bij het verbouwen van een badkamer moet je natuurlijk beginnen met het ontwerpen van de ruimte. Je zou dit ontwerp kunnen maken door de plattegrond op een schaal 1/50 te tekenen. Hierbij kun je sanitair uitknippen en dit dan op het formulier te plakken. Natuurlijk moet je bij het design ook gaan kijken naar de indeling. Bovendien moet je de toilet, de badkamer-set en andere producten in deze stap gaan uitkiezen. 

Nadat je het ontwerp hebt gemaakt kun je beginnen met de renovatie. Hierbij moet je rekening houden met verscheidene aspecten. Je moet bijvoorbeeld kijken naar uit hoeveel personen jouw gezin bestaat. Als jouw huishouden bestaat uit gehandicapten of ouderen dan is het verstandig om de badkamer speciaal voor hen in te richten. Natuurlijk moet je ook rekening houden met jouw budget, je wilt logischerwijs niet boven dit maximum bedrag uitkomen. De renovatie van de badkamer bestaat overigens niet alleen uit de meubels, verlichting en accessoires. Ook voor de betegeling, de ventilatie, het kitwerk, et cetera moet je gaan betalen. 

Het meubilair van de badkamer kun je in veel verschillende winkels kopen, al zou je dit eventueel ook online kunnen doen. Je zult dus het sanitair moeten aanschaffen, maar ook de tegels, de materialen en nog meer. Het is aan te raden om dit zo snel mogelijk te doen, aangezien deze stap zo nu en dan lastiger kan zijn dan je verwacht. Ook de renovatie van de badkamer kan een lang en moeilijk proces zijn. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen kiezen om werklieden in te huren die de verbouwing doen zodat jij niets tot weinig hoeft te doen. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 3 november, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Stappenplan om jouw badkamer zelf te verbouwen

Reageren is niet toegestaan.