Bluesmoose radio in de race voor een Europese blues award

BERG EN DAL – Bluesmoose Radio dat sinds 2004 een programma heeft op omroep Berg en Dal is inde race voor een Europese blues award voor het beste blues radio programma. Het heeft daarbij wel zware concurrentie van onder andere de BBC. 

Het radioprogramma dat gemaakt wordt Rob van Elst Eric Jacobs en Gerrie Janssen was onlangs al verkozen tot een van de 10 beste Blues shows wereldwijd online is nu in de race voor die prestigieuze Europese prijs. Er kan tot 12 november daarop gestemd worden.

“We zijn bijzonder blij verrast en ook wel trots dat we in zo’n  lijstje voorkomen. Des te mooier omdat we komende week onze 1500e uitzending gaan opnemen.” Zegt Rob van Elst maker van het programma. Gemiddeld een maal maand komen Bluestoppers uit binnen en buitenland naar Groesbeek om bij Bluesmoose radio live te spelen..  Aankomende woensdag 13 november is de Amerikaanse formatie Too slim and the Taildraggers. Zoals altijd kunnen gratis kaarten gereserveerd worden via hun website. Meer dan 500 interviews zijn er al gemaakt met Blues grootheden zoals o.a. Joe Bonamassa, Walter Trout, Kenny Wayne Shepherd en George Thorogood.

“Gelukkig hebben we tal van vrijwilligers die ons daarin ondersteunen want dat is altijd best een grote klus. We nemen dit met 6 videocamera’s en zorgen voor goed geluid met behulp van Wim Slebus of Piet Buitendijk. Inmiddels hebben ze al meer dan 130 live opnames gemaakt en dat resulteerde in bijna 2000 filmpjes op Youtube met 15.000 abonnees en 8,5 miljoen hits.

Het radioprogramma kent regionaal vele luisteraars maar online wereldwijd nog eens een veelvoud daarvan.

Bluesmoose is te beluisteren op zaterdag en zondagavond om 20:00 uur op omroep berg en dal en op woensdagavond op GL8.

In diezelfde poll is bluesfestival in Culemborg in de race voor de titel beste Bluesfestival.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 november, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Bluesmoose radio in de race voor een Europese blues award

Reageren is niet toegestaan.