Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Het is in Nederland verplicht om een verzekering voor je auto af te sluiten. Hierin heb je een ruime keuze uit diverse soorten autoverzekeringen. In deze blog bespreken wij een aantal van de types verzekeringen die jij voor je auto kunt afsluiten. Wat is verplicht en welke voordelen heb jij bij meer geavanceerde verzekeringen voor je auto? Je leest het hier.

WA-verzekering

WA staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Dit is een verplichte verzekering in Nederland voor je auto. Dankzij deze verzekering worden eventuele kosten door jouw toedoen op een andere weggebruiker voor jou vergoed. Wanneer je bijvoorbeeld botst met een andere auto, dan wordt de schade die de andere persoon heeft geleden vergoed door jouw verzekeringsmaatschappij. Niet alleen schade aan het voertuig, maar ook eventuele letselschade zal vergoed worden. Let hier wel bij op: hier bestaan enkele uitzonderingen op. Wanneer jij bijvoorbeeld illegale middelen hebt genomen, en daarna een ongeluk hebt veroorzaakt met een andere weggebruiker, dan is de kans groot dat de schade niet zal worden uitgekeerd. Ook wanneer het gaat om WA-verzekeringen zijn er ook veel verschillen. Kijk altijd goed naar de informatie over de verzekeringen.

WA + Casco

Ook kun je kiezen om een WA+Caso verzekering af te sluiten. Bij deze verzekering is niet alleen de schade van de tegenpartij vergoed, maar ook jouw eigen schade wordt bij deze verzekering vergoed. Een praktische verzekering, vooral wanneer je in het bezit bent van een dure auto. De premies bij een WA+Casco verzekering liggen namelijk een stuk hoger. Om deze reden kun je niet altijd zo’n soort verzekering afsluiten wanneer je in een auto rijdt. Je hebt dan al snel dat jij jezelf gaat oververzekeren en hierdoor ben je op lange termijn juist meer geld kwijt. Heb je een dure auto? Dan is het echter wel aan te raden om deze verzekering af te sluiten.

 
Kijk en vergelijk

Wanneer je een verzekering gaat afsluiten, moet je altijd goed nadenken over wat het beste bij jou past. Hiervoor kun jij je ook laten adviseren door professionals, zij weten precies wat iedere verzekering voor jou kan betekenen. Ook is het belangrijk dat je nooit teveel premie betaald voor een verzekering van je auto. Het bedrag lijkt misschien op korte termijn weinig, maar na verloop van tijd zal dit bedrag oplopen. Vergelijk dus de verschillende verzekeringen en kijk goed welke het best bij jou en jouw situatie past. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat bij de ene verzekeraar de WA-verzekering goedkoop is, terwijl bij een andere verzekeraar de WA+Casco verzekering juist een stuk goedkoper is.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 december, 2019 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Reageren is niet toegestaan.