Buttons sparen bij de bieb

REGIO – Tijdens de Nationale Voorleesdagen start de Bibliotheek Gelderland Zuid met een nieuwe buttonactie. Kinderen kunnen van 22 januari t/m 18 maart sparen voor acht verschillende buttons met emoticons. Onder het motto ‘Volg je gevoel, vind je boek’ wil de bibliotheek kinderen helpen bij het vinden van een leuk boek. Ook geven kinderen boekentips aan elkaar.

De collectie van de bibliotheek bevat honderden boeken voor kinderen. Maar welk boek kies je? Met deze actie wil de bibliotheek kinderen tussen de vier en twaalf jaar helpen bij het vinden van een leuk boek. Door hun emoties te volgen, komen ze uit bij boeken die bij hen passen. Kinderen kunnen kiezen uit boeken die gekoppeld zijn aan vier verschillende emoties: ‘Word ik blij van’, ‘Wist ik niet’, ‘Vind ik spannend’ of ‘Heb ik ook wel eens’. De bijbehorende emoticons zijn ook te vinden op kleurige buttons die de kinderen kunnen sparen.

Hoe werkt het?

Gedurende acht actieweken kunnen kinderen gratis spaarkaarten ophalen in de bemande vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Op de spaarkaart kunnen ze drie stickers plakken, die ze verdienen door een activiteit in de bibliotheek te bezoeken, een boek te lenen, gratis lid te worden van de bibliotheek óf een boekentip te geven. In de bibliotheek liggen boekentipkaartjes waar kinderen hun favoriete boek op kunnen schrijven. Alle boekentipkaartjes komen in de bieb te hangen. Handig voor kinderen die op zoek zijn naar leuke leestips. Met een volle spaarkaart met drie stickers mogen kinderen een button uitzoeken in de bieb. Stickers zijn verkrijgbaar bij de balie van de bibliotheek.

Meer weten over de buttonactie? Kijk op www.obgz.nl/buttons voor meer informatie.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 januari, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Buttons sparen bij de bieb

Reageren is niet toegestaan.