Kindercolleges over de politie en autoracen

GROESBEEK / BEEK-UBBERGEN – Benieuwd wat een agent iedere dag allemaal doet? Of zou je wel eens in een racesimulator willen zitten? Je ondervindt het tijdens twee gratis kindercolleges in de bieb. Op vrijdag 7 februari kom je in Bibliotheek Groesbeek van alles te weten over autoracen en op maandag 10 februari vertelt een wijkagent in Bibliotheek Beek-Ubbergen over zijn spannende werk.

Max Verstappen ken je vast wel; onze raceheld van de Formule 1. Wist je dat er ook andere soorten autoraces zijn? Autoraceteam Alders Motorsport legt je op 7 februari van 15.30 tot 17.00 uur alles uit over de autosport. Hoe kunnen banden snel verwisseld worden? Wat gebeurt er tijdens een pitstop? Je mag zelfs een ritje maken in een echte racesimulator!

Een politieagent vertelt

Op 10 februari komt een politieagent in uniform over zijn beroep vertellen in Bibliotheek Groesbeek. Wat doen agenten bijvoorbeeld nog meer naast boeven vangen en bekeuringen geven? En we zien vaak politieauto’s met zwaailichten en sirene rijden, maar waar gaan ze dan eigenlijk heen? Op deze en andere vragen geeft de wijkagent antwoord. Dit kindercollege op 10 februari duurt van 15.30 uur tot 16.30 uur.

Aanmelden

Tijdens en na de colleges mogen kinderen de politieagent en autocoureurs natuurlijk de oren van hun hoofd vragen. De kindercolleges zijn geschikt voor kinderen vanaf acht jaar. Graag vooraf aanmelden in de bibliotheek of door een mailtje te sturen naar groesbeek@obgz.nl (autoracen) of beek-ubbergen@obgz.nl (politie). Beide kindercolleges zijn gratis toegankelijk. Na afloop krijgen de kinderen een leuk spreekbeurtpakket mee naar huis om zelf een spreekbeurt te houden over autoracen of de politie.

Vaker naar een gratis kindercollege in de bieb? Kijk voor het hele programma op www.obgz.nl/kindercolleges.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 januari, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Kindercolleges over de politie en autoracen

Reageren is niet toegestaan.