Tijdwinst met geautomatiseerd ZZP-boekhoudprogramma

Nederland telt steeds meer zelfstandig ondernemers. De grens van twee miljoen ondernemingen is recent zelfs overschreden. De helft daarvan is zzp’er, becijferde de KvK. Die ondernemers hebben ieder hun eigen business. Ze runnen een grandcafé of een camping, werken in de zorg of in de bouw, zijn advocaat of theatermaker. Wat zij echter gemeen hebben, is dat ze er een boekhouding op na moeten houden.

Slimme tools

Efficiëntie is hierbij het sleutelwoord. Want de meeste zelfstandig ondernemers zijn zzp’er. Omdat hun tijd kostbaar is, houden zij zich liever bezig met hun business dan met hun administratie. Logisch dus dat ze van een compleet boekhoudprogramma vooral verwachten dat het hun tijd – en als het even kan ook geld – bespaart. Een gedegen ZZP-boekhoudprogramma investeert volop in automatisering van functies en in koppelingen met banken, administratieve softwarepakketten en kassasystemen. Niet in de laatste plaats heeft een goed ZZP-boekhoudprogramma een sterke focus op het zo efficiënt mogelijk uitvoeren van de financiële administratie. Een compleet boekhoudprogramma met allerlei  praktische functies en slimme tools die goed aansluiten bij de werkzaamheden in het bedrijf is bij uitstek geschikt voor de ondernemer die meer te doen heeft dan het bijwerken van zijn administratie. 

Efficiencyslag

Hoe vollediger bijvoorbeeld de facturatie, hoe handiger het is voor de ondernemer. Een ZZP- boekhoudprogramma heeft daarom altijd een uitgebreide factuurmodule. Daarbij moet volledig ook echt volledig zijn. Dat strekt zich uit van offerte tot en met betaalherinnering, van automatische incasso tot het in rekening kunnen brengen van abonnementen en van het maken van pro-forma facturen tot het omzetten in een factuur van geregistreerde uren en kilometers inclusief specificatie. Als u dat allemaal in een ZZP-boekhoudprogramma kunt inregelen, slaat u echt een efficiencyslag. Een paar praktische voorbeelden van efficiënte tools zijn Scan & Herken (fotografeer bonnetjes en boek ze direct in uw administratie), AutoCollect (automatisch ophalen van facturen op portalen van leveranciers), een koppeling met de Belastingdienst voor uw btw-aangifte en koppelingen met de bank.

Diverse opties

Natuurlijk is niet iedere ondernemer hetzelfde. Een boekhoudprogramma dat helemaal past bij uw bedrijf bestaat waarschijnlijk niet. Maar er zijn complete boekhoudprogramma’s die aardig in de buurt komen. Die bieden geen one size fits all maar geven u een aantal opties om uw programma zoveel mogelijk af te stemmen op de manier waarop u uw administratie wilt voeren. Dat gaat ook over de vraag hoe u met uw boekhouder werkt. Wilt u zoveel mogelijk zelf doen en uw boekhouder alleen laten controleren? Of beperkt u zich liever tot het beheren van uw inkomsten en uitgaven en legt u de rest van de administratie met plezier neer bij uw adviseur? Zorg dat u dat helder hebt.

Geboden functionaliteit

Ook kunt u kritisch kijken naar de geboden functionaliteit. Het ene abonnement biedt basisfunctionaliteit tegen een aantrekkelijke prijs, het andere abonnement juist een uitgebreid scala aan tools en koppelingen waarmee u een grotere administratie eenvoudig en compleet kunt inrichten. Het hangt er maar net vanaf waar u behoefte aan hebt en wat u wilt of moet kunnen doen op administratief vlak.

Innovatieve app

Zijn alle repetitieve, administratieve taken geautomatiseerd in een compleet boekhoudprogramma, dan weet u zeker dat u tijdwinst boekt. En dus kosten bespaart. Ook heel handig in dat kader en nog relatief nieuw is een app waarmee u facturen kunt maken en sturen. Hiermee hebt u altijd en overal inzicht in uw financiële status en registreert u uw kilometers en uren. Met zo’n app wordt even de administratie doen letterlijk een klusje tussendoor.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 januari, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Tijdwinst met geautomatiseerd ZZP-boekhoudprogramma

Reageren is niet toegestaan.