Jouw evenement moet een succes worden: drie unieke tips

Het organiseren van een evenement kan een heel gedoe zijn. Maar altijd met een goed doel. Hard werken en uiteindelijk de resultaten ervan kunnen meemaken is fantastisch. Daarom staan in dit artikel wat unieke tips om je evenement nóg beter te laten slagen. Het geheim zit vaak in de aanpak. Een goede voorbereiding scheelt al heel veel werk en is de basis voor het slagen van het evenement. De eerste belangrijke vraag om te stellen is: waarom wil ik dit evenement organiseren? Die vraag is misschien nog wel belangrijker dan de ‘hoe’ vraag. Het ‘waarom’ van het evenement kan als fundering dienen voor de rest van de aanpak.

Doe het SMART

Organiseer je evenement op een SMART manier. SMART staat voor Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch, Tijdgebonden. Als je begint bij de eerste stap gaat het over het stellen van doelen. Belangrijk is om dat zo nauwkeurig mogelijk te definiëren. Stel precies wat je wilt bereiken. Hoe specifieker, hoe groter de kans dat het lukt. Vervolgens maak je de doelen meetbaar. Een voorbeeld: ‘Ik wil 35 deelnemers, waarvan er 20 inschrijven voor de volgende bijeenkomst’. De doelen moeten wel haalbaar zijn. Dat wil niet zeggen dat het geen uitdaging mag zijn. De relevantie mag ook niet onbesproken blijven. Zijn de doelstellingen wel relevant voor je evenement? Daar moet je goed over nadenken. Als laatste is ‘tijdsgebonden’ aan de beurt, oftewel, de planning. Dé sleutel voor een geslaagd evenement.

Maak gebruik van walkie talkies

Een walkie talkie is bij elk evenement handig. Of het nou een klein of groter evenement betreft. Een eenvoudige portofoon is vergunningsvrij. Super handig dus, ook voor de kleinere evenementen. Een walkie talkie kan gebruikt worden om over beperkte afstand met elkaar te communiceren zonder dat er gebruikt gemaakt wordt van andere netwerken. Bekende walkie talkie merken zijn Motorola of Kenwood. Op deze manier zorg je dat de communicatie op de opbouwdagen, en op de showdag zelf, optimaal is.

Een vitalitycoach

Dit maakt jouw evenement uniek. Gezondheid is een ‘hot item’ vandaag de dag. Het is een breed begrip en er komt veel informatie bij kijken. De medewerkers van uw evenement zie je het liefste werken in een goede gezondheid. Een goede gezondheid van je medewerkers zorgt weer voor een betrouwbare basis voor je evenement. Begeleiding en coaches zorgen voor duidelijke informatie over welzijn en gezondheid en uw medewerkers het belang van het onderwerp inzien.  Door te werken aan fysieke, mentale en sociale menseigenschappen optimaliseren we het welzijn van de medewerker. Een vitalitycoach is daarom een ‘must’ voor jouw evenement!


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 februari, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Jouw evenement moet een succes worden: drie unieke tips

Reageren is niet toegestaan.