Laat je gerust inspireren door Lady Di of Máxima

 Vrouwelijk gekleed gaan, sportief voor de dag komen. Het luistert soms nauw. In alle gevallen kun je een spijkerbroek aan, maar het geheim zit ‘m in de details. We lopen er een aantal langs die door stijliconen worden toegepast.

Fashion is what you buy, style is what you do with it. Dat gaat niet iedereen even gemakkelijk af. Daarom staan Pinterest en Instagram vol inspirerende foto’s van vrouwen waarvan het lijkt alsof ze zonder enige moeite wat kledingstukken bij elkaar hebben geraapt, en het tot een classy geheel hebben weten te mixen. Niets mis mee om eens goed naar hen te kijken en tips en tricks over te nemen.

Sommige high society vrouwen laten het voor zich doen, alhoewel ze daar waarschijnlijk wel een flinke stem in hebben of hebben gehad. Diana Spencer, ofwel Lady Di bijvoorbeeld. Zij kon flink uitpakken als het om het stijlvol dragen van jurken, broeken en rokken ging. Er is zelfs een modetentoonstelling naar aanleiding van haar gehouden. Zelfs in een spijkerbroek zag zij er nog uit om door een ringetje te halen. Dan droeg ze er bijzondere schoenen bij, een prachtige riem of een colbert dat exact op maat gemaakt was. Life is in the details!

Lady Di moet wel gevoel voor trends en stijl hebben gehad. Ze vormt nog altijd een grote inspiratiebron voor velen, terwijl zij zelf zeer waarschijnlijk goed gekeken heeft naar voorgangsters als het om de mode gaat: Jackie Kennedy en Audrey Hepburn bijvoorbeeld. Kennedy was in haar tijd een stijlicoon met haar grote bril en mantelpakjes.

Máxima weet goed met details om te gaan

In navolging van Lady Di treffen we tegenwoordig modebewuste dames in koninklijke kringen aan als Meghan Markle, de echtgenote van Harry van Sussex, nog maar net prins-af. Natuurlijk noemen we hier ook onze eigen koningin Máxima. Zij kiest heel bewust voor haar favoriete ontwerpers zoals modehuis Natan of Jan Taminiau, en ziet er geen dag hetzelfde uit. Desalniettemin altijd mooi, stijlvol en goed gekleed.

Ook zij weet goed met de details om te gaan en past accessoires heel goed toe, zoals een sjaal, een hoed, de juiste oorbellen of armbanden. Zelfs de speld in haar haar doet ertoe. Ooit op haar tassen gelet? Ook die passen feilloos bij haar outfit en ze draagt ze met flair. In de hand of over haar onderarm. Wat daarin zit blijft uiteraard altijd een raadsel. Vermoedelijk een lipstick, zakdoekje en een lekker luchtje. Of er werkelijk sleutels en een portemonnee inzitten, lijkt niet voor de hand te liggen.

Hoe je ook in een auto stapt, als het dak eraf gaat, moet je voorbereid zijn. Een muts of hoed zijn niet echt classy en ze zouden maar afwaaien. Daarom noemen we hier de Cabrio sjaal. Een sjaal die je om het haar drapeert, onder de hals langs haalt en onder bij je achterhoofd vastknoopt. We kennen deze manier van dragen vooral van stijlicoon Grace Kelly. Dat ziet er niet alleen fraai uit, maar biedt ook je haar bescherming tegen de rijwind als je je verplaatst in een Cabrio. En daarmee is de naam verduidelijkt.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 maart, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Laat je gerust inspireren door Lady Di of Máxima

Reageren is niet toegestaan.