Wanneer u uw remmen moet wisselen

Aanwezig op twee of vier wielen, afhankelijk van het voertuig, bevinden de rem blokken zich aan de punt van het remsysteem en zijn voornamelijk verantwoordelijk voor het veilig stoppen van uw auto. Maar weet u wanneer u ze moet vervangen en welke tekens geven aan dat het onderdeel versleten is? Ze moeten voortdurend worden gecontroleerd om niet te falen wanneer dat het meest nodig is.

De remblokken stoppen de wielen door contact met de remschijf. De duur is direct gekoppeld aan de vorm van gebruik. Als het een auto is die vaak binnen steden rijdt, waar het nodig is om constant te remmen in files, kruispunten of gesloten borden, zullen ze in minder tijd worden besteed. De aanbeveling van fabrikanten is om te observeren wat de gebruikershandleiding zegt, en in herzieningen om een ​​evaluatie van het systeem te vragen.

Een van de tekenen die aantonen dat de pad versleten is, is de vertraging bij het remmen. Ongewone geluiden tijdens het remmen kunnen een zo grote slijtage aangeven dat het remblok de schijf al vastpakt. Je moet je oren open houden voor een geluid in de voorbanden. De remblokken hebben een slijtage-indicator die de remschijf raakt en een metaalachtig geluid produceert. Als je zo’n geluid hoort, breng de auto dan naar een reparatiebedrijf, de kans dat de remblokken versleten zijn is enorm, zeker als de auto al 30.000 km heeft bereikt. In het laatste geval kan slijtage van de pad de remschijf zelf gaan aantasten. Als u dat punt bereikt, moet u mogelijk zelfs de schijf vervangen.

De cijfers zijn ook goede indicatoren: elke 5.000 km-run wordt aangegeven dat er een beoordeling is uitgevoerd op de remblokken, en tussen 30.000 km en 40.000 is het verplicht dat de remblokken worden vervangen, omdat ze zeker zullen zijn versleten en een niveau hebben bereikt dikte van 2 mm, de aangegeven minimummaat.

In de meeste voertuigen worden alleen blokken op de voorwielen gevonden, die schijfremmen gebruiken, terwijl aan de achterkant de trommel wordt gebruikt. Maar zelfs bij auto’s met vierwielige schijven wordt de vooras meestal meer gebruikt om te remmen, de achterkant is verantwoordelijk voor het stabiliseren van het voertuig.

Enkele tips kunnen worden gevolgd om de tabletten in goede staat te houden en hun levensduur te verlengen. De eerste is om onderdelen te gebruiken die zijn aangegeven door de monteur.

Als u originele auto-remmen of andere auto-onderdelen moet bestellen, kijk dan eens naar: auto-onderdelen winkel Topautoonderdelen.nl.


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 maart, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Wanneer u uw remmen moet wisselen

Reageren is niet toegestaan.