Ondersteuning voor ouderen èn mantelzorgers

REGIO – De mantelzorgers worden zwaar belast nu de huishoudelijke hulp en thuiszorg niet of minder komt en de dagbesteding gesloten is. ls zijzelf snotterig of ziek worden, zitten hun dierbaren zonder hulp. Saar aan Huis vult deze vraag aan waar nodig.

Vervangende mantelzorg is van vitaal belang om overbelasting van de mantelzorger te voorkomen. Deze groep wil het liefst zo min mogelijk verschillende mensen bij hun naasten.

Zo is het risico van verspreiding het kleinst en blijft de onrust beperkt.

Verandering zorgt voor onrust. 

Recent onderzoek van MantelzorgNL*) vertelt ons over het effect van onrust. Het overgrote deel van de mantelzorgers ervaart dat hun naasten last hebben van onrustige gevoelens.

Ook merken ze dat hun dierbaren minder structuur in de dag hebben. De beleving van de coronacrisis zorgt er vaak voor dat de belasting van de zorg nog groter is.

Saar en Bram nemen zorg uit handen

Saar aan Huis -een van de landelijke organisaties voor mantelzorgondersteuning- biedt een welkome aanvulling op ziekenhuiszorg en thuishulp. Mensen krijgen een vaste Saar of Bram die desgewenst de boodschappen of licht huishoudelijk werk doet of een maaltijd verzorgt. Ook dagelijks een belletje, een extra wasje of het reinigen van de deurklinken behoren tot de mogelijkheden.

Saar aan Huis ontziet de mantelzorger.

Ook de ziekenhuizen en de thuiszorg kunnen zich nu richten op de essentiële en medische taken die de kwetsbare ouderen onder ons nodig hebben.

Saar aan Huis is een landelijk dekkend netwerk met ruim 40 vestigingen www.saaraanhuis.nl


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 april, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Ondersteuning voor ouderen èn mantelzorgers

Reageren is niet toegestaan.