Ondernemerstips in deze moeilijk tijd

Ligt bij jouw bedrijf het werk deels of volledig stil door de crisis omtrent het Corona virus? Dan ben je helaas niet de enige. Om hier weer uit te komen zullen er nog minstens een aantal weken maatregelen van kracht zijn die wellicht een negatieve invloed hebben op jouw bedrijfsresultaat. Een noodzakelijk kwaad, maar waarschijnlijk ook een grote bron van onzekerheid. Daarom krijg je enkele tips om hier goed mee om te kunnen gaan. Er zijn namelijk ook dingen die je wél kunt doen in deze tijd, ook al liggen belangrijke zaken misschien stil. Lees dus gauw verder voor onze ondernemerstips!

Verdiep je eens in online marketing

Misschien heb je er nog bijna geen kennis van, of zet je online marketing wel in maar besteedt je dit altijd uit. Juist ook in deze tijd biedt online marketing bijzonder veel kansen. Men zit immers grotendeels thuis, waardoor zij juist veel meer tijd doorbrengen op hun laptops, tablets en smartphones. Er zijn dan ook verschillende online marketing blogs en online marketing nieuws bronnen die uitgebreid schrijven over de manier waarop je hier als ondernemer gebruik van kunt maken. Een flinke aanrader!

Pak die klus op waar je nooit tijd voor had

Het is waarschijnlijk de tip die je al aan zag komen en waar je het minste zin in hebt, maar toch is dit een hele goede om nu mee aan de slag te gaan. Sommige klussen of projecten blijven lang liggen en komen voor je gevoel werkelijk nooit aan de beurt. Nu je waarschijnlijk een flinke hoeveelheid extra tijd over hebt is het dus een perfect moment om er toch eens werk van te gaan maken.

Zoek creatieve manieren om je bedrijf door te laten draaien

Horecabedrijven verkopen bijvoorbeeld afhaalmaaltijden of bezorgen aan huis. Dit soort oplossingen zijn ook voor veel andere branches en soorten organisaties mogelijk. Het vergt alleen een beetje creativiteit. Hoe je hierop inspeelt is volledig afhankelijk van het type bedrijf dat je gewoonlijk bent, maar we beloven je in ieder geval dat er altijd mogelijkheden zijn. Zo niet, dan kun je altijd nog kijken of je op een vrijwillige basis iets kunt bijdragen aan de maatschappij om zo mee te vechten tegen de huidige crisis.

Houdt je hoofd koel

Iedereen maakt zich ontzettend veel zorgen. Toch levert paniek en stress weinig op. Probeer dus je hoofd koel te houden en manieren te zoeken om nuttige dingen te blijven doen. Dan kom je er ongetwijfeld doorheen!


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 april, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Ondernemerstips in deze moeilijk tijd

Reageren is niet toegestaan.