Eindexamen doen in coronatijd

Dit was het jaar, jouw jaar. Misschien keek je eerst nog niet uit naar je examens maar wel naar de periode daarna. Wekenlang vakantie. Misschien had je al een vakantiebaantje op het oog en plannen om met vrienden te gaan kamperen. Maar toen kwam de Coronatijd. 

Geen gymzalen met losse tafeltjes, geen drie dagen buikpijn, slapeloze nachten en weken van blokken om te zorgen dat je dat felbegeerde papiertje in je bezit zou krijgen. Want die tas moest naar buiten en die vlag ook. Maar toen was alles ineens anders. 

Cijfers, cijfers, cijfers

We hopen vooral dat je er goed voorstaat. Want je huidige cijferlijst is nu wel belangrijker dan dat je gedacht had. De laatste inhaaltoetsen nog maar verder… Misschien heb je nog wat skypelessen maar de kans is ook groot dat je al weken weinig meer te doen hebt. Dat klinkt misschien als die weken vakantie waar je naar uitkeek maar jij weet wel beter. Misschien is het dan nu tijd om je te helpen jouw focus te verleggen. Want met piekeren en in de put gaan zitten, kom je natuurlijk geen stap verder. 

Vervolg opleiding

Ben je al aangenomen op je vervolgopleiding of zit je nog in spannen te wachten op het verlossende antwoord? Als je al aangenomen bent, dan als eerste natuurlijk gefeliciteerd. Besef tegelijk dat dit dubbel goed nieuws is. Niet alleen weet je wat je gaat doen als straks de scholen weer open gaan (mits je die laatste toetsen nog goed doorkomt natuurlijk) maar ook kun je nu al de leuke dingen gaan doen op dagen dat je er even doorheen zit. 

Google alvast welke boeken je nodig hebt, welke verbindingen naar school de kortste of snelste zijn.

Plaats oproepen op social media om je medeleerlingen alvast te leren kennen. En ga alvast op zoek naar een nieuwe schooltas die aansluit bij jouw nieuwe leven. Ga je voor de vertrouwde o my bag? Een Eastpak rugzak maar dan wel in een nieuwe kleur en design of kies je een nieuwe look met bijvoorbeeld een Herschel rugzak.  

Nieuwe omgeving

Ga je naar een andere plaats, kijk dan via google maps al eens en loop virtueel door de straten. Plaats oproepen voor als je op kamers wil en oriënteer in welke wijken je wel en niet wil wonen. Vraag eens aan de studenten die al op de opleiding zitten. Vaak weten zij de plekken en personen die jou verder kunnen helpen. 

Online party

De kans dat jouw examenfeest er een is van veel mensen, is klein natuurlijk. Toch kun je nu al bedenken wat je wel kan doen. Maak je een online evenement aan waarbij je verhalen gaat uitwisselen van de afgelopen jaren of organiseer je een online kwis met oude foto’s? Ook een online etentje met een groepje vrienden is een idee. En wat denk je van samen met je klasgenoten een aftermovie maken. Wat je ook doet, zorg in elk geval dat jouw examenfeest er een wordt om je te herinneren. Want een ding is zeker, het wordt het verhaal om later aan je (klein)kinderen te vertellen. 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 april, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Eindexamen doen in coronatijd

Reageren is niet toegestaan.