Coronamaatregelen nog niet uit beeld

De minister-president heeft gesproken: de meeste veiligheidsmaatregelen vanwege het Coronavirus blijven nog wel even gelden. De jeugd vanaf 18 jaar en volwassenen moeten zich verbijten, voorlopig geen studie, sport, uitjes, festivals, etc. Nog steeds zoveel mogelijk thuisblijven, maar dat begint zo langzamerhand wel lang te duren. Maar wie goed nadenkt heeft toch niet anders verwacht? Niemand dat er risico’s worden genomen waardoor er een nieuwe piek van besmettingen ontstaat, zodat de zorg nog verder onder druk komt te staan en dat reguliere patiënten nóg langer op een operatie of behandeling moeten wachten.

De Micmacbags mag binnenkort weer uit zijn schuilplaats worden gehaald, de leerlingen van de basisschool mogen hun schoolspullen en lunchpakket vanaf 11 mei weer inpakken. Ze mogen in eerste instantie weer een halve week naar school en – als het goed gaat – in tweede instantie misschien weer de hele week.

Schoolziekte en vage klachten horen voorlopig tot het verleden, de meeste kinderen staan te trappelen om hun schoolwereldje weer te betreden. En de scholen bereiden zich voor op de anderhalve meter samenleving op school. En straks is vakantie weer echt vakantie!

Hoewel een tiende van de ouders van plan zijn om ook na 11 mei hun kinderen thuis te houden, schaart 70% zich achter de beslissing van de overheid. En zo’n 20% weet het nog niet. Dit op basis van onderzoek in opdracht van RTL. Ook zegt 10% van de ondervraagden dat als de basisscholen – al dan niet gefaseerd – opengaan, zij denken het thuisonderwijs niet langer aan te kunnen. De grote meerderheid (75%) heeft er geen problemen mee en 15% twijfelt daar nog over. 

De jeugd tot en met 18 jaar kan de energie binnenkort ook weer kwijt in de sport. Trainingen in de buitenlucht zijn weer toegestaan, mits de anderhalve meter regel wordt nageleefd. Dat wordt de uitdaging voor de trainers! En wedstrijden blijven voorlopig nog in de ban, net als de landelijke competities worden ook de wedstrijden van regionale clubs minimaal tot 1 september uitgesteld.

Op avontuur

Dat de Coronamaatregelen steeds vanzelfsprekender worden, gaat het allemaal wel lang duren. Mensen hebben het boeken van vakanties nog uitgesteld met het idee dat er wel verandering in de situatie zou komen. Maar nu vliegt er nog steeds geen vliegtuig richting de door ons zo populaire zonnige oorden. En een vakantie boeken betekent nog steeds een risico dat die geannuleerd moet worden. Wie kiest voor minder risico beraadt zich voor deze zomer op een vakantie in eigen land. En dat is best een avontuur waar kinderen, maar ook de ouders, zich op kunnen verheugen. Misschien herinner jij je nog beelden van vroeger met mensen die fiets- en kampeervakanties hielden. Surf snel eens op internet en doe wat inspiratie op. Kijk en passant even naar de aanbieders van tassen en scoor die geweldige

Kipling tas of weekendtas welke tegenwoordig als reistas of schooltas wordt gebruikt. Als ik jou was zou niet te lang wachten, want er zullen vast veel meer gegadigden zijn om de meest favoriete modellen te bestellen. 

Voor mooi weer kunnen we alleen maar heel hard duimen, maar de voorspellingen zijn voorlopig goed!


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 april, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Coronamaatregelen nog niet uit beeld

Reageren is niet toegestaan.