Gedoogafspraken voor alcoholhoudende dranken

REGIO – De 14 burgemeesters van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid hebben donderdag 30 april in hun vergadering afgesproken hoe om te gaan met het verstrekken van alcohol vanuit horeca-inrichtingen gedurende de coronacrisis.

In principe is het afhalen en bezorgen van alcohol vanuit de Drank- en Horecawet (DHW) verboden. De burgemeesters hebben nu afgesproken het bezorgen van alcohol vanuit horeca naar particulieren te gedogen, het afhalen niet.

De burgemeesters gaan ervan uit dat ondernemers zelf kijken naar de mogelijkheden die er zijn binnen de DHW. Bijvoorbeeld verkoop vanuit een webshop of winkelpand. Daarnaast gaan de burgemeester nu gedogen dat alcohol bezorgd wordt. Het afhalen in een horecagelegenheid wordt niet gedoogd; dat is ook niet gebeurd in onze regio.

Voorzitter Bruls is tevreden met de afspraak: â€˜Ondernemers kunnen binnen de wet al eigen initiatieven ontplooien. Door daarnaast het bezorgen te gedogen, laten wij zien oog te hebben voor hun belangen in deze moeilijke tijd.’

Deze afspraak geldt zolang de noodverordening van kracht is.

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 april, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Gedoogafspraken voor alcoholhoudende dranken

Reageren is niet toegestaan.