Drie tips over een gietvloer

De elektrische vloerverwarming is aangelegd in je woning, dus nu kan eindelijk ook de nieuwe vloer erin. Hierbij kun je kiezen uit veel verschillende stijlen. Zo zou je een vloer van hout kunnen nemen, maar een tegelvloer behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Ditzelfde geldt voor een betonvloer, wat steeds populairder wordt in Nederland. Daarnaast kun je ook kiezen voor een gietvloer. Dit zal vele jaren meegaan, maar kosten ook vrij veel.

 

Duur

Als je op onderzoek uitgaat naar een gietvloer dan zul je er al snel achter komen dat zo’n vloer relatief duur is. Het is dus van belang om niet te schrikken van de prijzen die je gaat tegenkomen op het internet. Over het algemeen zul je al snel 80 tot 100 euro per vierkante meter moeten betalen voor een gietvloer. De kosten van je nieuwe vloer zullen dus zeker hoog zijn. Toch is het belangrijk om hierbij in je achterhoofd te houden dat de vloer veel langer meegaat dan andere soorten. Op de lange termijn kunnen ze dus zelfs voordeliger uitpakken. Bovendien zul je weinig hoeven uit te geven aan de onderhoud.

 

Geschikt

Helaas is niet elke gietvloer overal in je huis geschikt. Zo is het in de badkamer van essentie dat de vloer niet poreus is. Natuurlijk moet de vloer dan ook volledig waterafstotend zijn, wat helaas niet bij alle gietvloeren het geval is. Als in het huis een gezin met kinderen woont dan is het bovendien van belang dat de vloer relatief zacht is. Een antislip toplaag kan dan zeker aan te raden zijn. Een toplaag die antibacterieel is, is juist weer verstandig als iemand in de woning woont met een allergie.

 

Normaal

Daarnaast kun je gietvloeren in diverse kleuren krijgen. Je kunt zelfs afbeeldingen, patronen, glitter en nog veel meer toevoegen. Over het algemeen is het beter om dit niet te doen. Op het moment kun je dit heel mooi vinden, maar over een jaar of tien kun je het juist ontzettend lelijk vinden. Dan is het zonde van je investering. Je eigen smaak verandert logischerwijs, terwijl de mode ook constant een nieuw ideaal krijgt. 

 


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 mei, 2020 door Be Heerder with Reacties uitgeschakeld voor Drie tips over een gietvloer

Reageren is niet toegestaan.